Mahkemeden emsal karar: Duş almamak boşanma sebebi

Bölge Adliye Mahkemesi emsal bir karara imza attı ve duş almamayı boşanma sebebi saydı.

Mahkemeden emsal karar: Duş almamak boşanma sebebi

Ankara'da yaşayan A.Y., eşi C.Y'yi duş almaması, haftada bir defa dişini fırçalaması ve kişisel temizliğine dikkat etmemesinden dolayı boşanma davası açtı. 19. Aile Mahkemesi de C.Y.'yi tam kusurlu buldu ve 500 bin lira tazminata hükmederken, boşanmalarına karar verdi.

YARGITAY ONADI

Bölge Adliye Mahkemesi'ne göre, hukuki uygunluğu bulunan karar, Yargıtay 2. Dairesi tarafından da onanıp, kesinleşti. Yargıtay kararında, kocanın ter kokması ve kişisel temizliğine dikkat etmemesi gibi boşanmaya tam kusurlu sayılırken; kadının da kusursuz olduğu yönünde mahkeme heyeti karar verdi. Yılmazel; "Müvekkilimiz için açtığımız boşanma davasında boşanma nedeni, karşı tarafın kişisel temizliğine dikkat etmemesi idi. Davalı taraf duş yapmıyor, dişlerini ihmal ediyordu. İlk derece mahkemesi tam kusurlu karar verdi ve müvekkilimize 500 bin lira tazminat ödenmesine hükmetti. Bu karar üst mahkemelerce de onaylandı" dedi.

"HAYAT ÇEKİLMEZ HALE GELİRSE DAVA AÇMA HAKKI OLUYOR""

Davalı kocanın iş arkadaşlarından da ter kokusu ve aynı kıyafetleri uzun süre giyme durumuyla davanın kanıtlandığını belirtirken; "Eşlerin ortak hayatın sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor. Davranışlar nedeniyle ortak hayat çekilmez hale gelirse diğer tarafın boşanma davası açma hakkı oluyor. İnsan ilişkilerinde hepimiz özen göstermeliyiz" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ