Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mail Order Nedir, Nasıl Yapılır? Kredi Kartı Mail Order Açma Nasıl Olur?

Son zamanların en sık kullanılan ödeme yapma yöntemlerinden olan Mail Order araştırmaları sıklaştı. Kart bilgilerini ezberleyebilenlerin kartlarını fiziki olarak taşımasına mahal bırakmayan Mail Order sistemi nasıl kullanılır merak edildi. Dilan-Engin Polat kara para aklama iddialarıyla ortaya çıkan Mail Order merak edilenler haberimizde..

Son zamanların en sık

Son günlerin en çok konuşulan ismi Dilan-Engin Polat cephesinde sular durulmadı. MASAK takibine giren Dilan ve Engin Polat ile ilgili hazırlanan raporda flaş detaylar ortaya çıktı. Dilan Polat’ın üç şirketinin naylon olduğu söylendi. Raporda Dilan Polat ve akrabalarının şirketlerinin tek elden yönetildiği ve bu şirketlerde para aklanıyor olabileceği iddiaları yer aldı. Daha önce Muhammet Yakut’un kara para aklama iddialarında yer alan Mail Order sistemi araştırmaları sıklaştı. Arama motorlarında mail order nedir, mail order ne demek, mail order formu nedir, kredi kartı mail order açma sorgulamaları yapıldı. Peki, ,Mail phone order işlemi ne demek? Mail order nasıl yapılır? İşte yanıtı..

MAIL ORDER NEDİR?

Mail order terimi, ürünlerin posta ya da kargo aracılığıyla tüketiciye ulaştırıldığı bir satış yöntemini ifade eder. Bu sistem genellikle kataloglar aracılığıyla çalışır. Tüketiciler katalogdan istedikleri ürünleri seçer ve siparişlerini posta, telefon veya internet üzerinden verir. Daha sonra ürünler tüketicilere posta ya da kargo aracılığıyla gönderilir. Mail order sistemi günümüzde online alışveriş sitelerinin ortaya çıkmasıyla birlikte, klasik mail order kataloglarından yapılan alışverişler azaldı. Yine de bazı şirketler bu yöntemi kullanmaya devam ediyor. Özellikle belirli hedef kitlelere yönelik ürünlerde veya belirli bölgelerde internet altyapısının yetersiz olduğu yerlerde. Mail order yoluyla yapılan işlemde satıcı, satışa sunduğu ürünleri detaylı bir şekilde tanıtan bir katalog hazırlar. Bu katalogda ürünlerin fotoğrafları, açıklamaları, fiyatları ve sipariş bilgileri yer alır. Hazırlanan katalog veya reklam materyali, posta yoluyla potansiyel müşterilere gönderilir. Elektronik mail order için e-posta listeleri veya internet siteleri de kullanılabilir. Müşteri, ürünü satın almak için gerekli ödemeyi yapar. Bu ödeme çek, kredi kartı, havale veya diğer ödeme yöntemleriyle gerçekleştirilebilir.

DİLAN POLAT MASAK RAPORU

“Mali Suçları Araştırma Kurulu” olarak bilinen MASAK Polat çiftinin raporunu hazırlandı. Raporda Polat ve akrabalarının şirketlerinin tek elden yönetildiği ve bu şirketlerde para aklanıyor olabileceği iddiaları yer aldı. Rapora göre Dilan Polat’la bağlantılı mal alan şirketlerin büyük kısmı, kendileriyle bağlantılı olan tedarikçilerden oluştu. MASAK, bu tedarikçilerin aslında gerçek bir mal alışı olmayan, beyanname vermeyen, çalışanı, bankacılık hareketi olmayan ve hakkında sahte belge düzenleme kaydı olan şirketler olduğunu saptadı. Sahte olduğuna dair kuvvetli şüphe barındıran işlemlerin 200 milyon liradan fazla olduğu açıklandı. Elde edilen hasılatın nakit olarak çekilip kendi şahsi hesapları ile Engin Polat’a ait şirkete nakit yatırılarak lüks araç ve gayrimenkul alımı gerçekleştirildiği raporda yer aldı.