Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MAKIM’dan yüzde 100 Bedelsiz Sermaye Artırımı: Yatırımcılar Ne Kazanacak?

Makim Makine Teknolojileri (MAKIM), sermaye piyasaları ve sermayeciler için önemli bir gelişmeye imza atıyor. MAKIM’dan %100 Bedelsiz Sermaye Artırımı kararı aldı. Peki yatırımcılar ne kazanacak ve ne yapmaları gerekiyor? işte detaylar…

Makim Makine Teknolojileri (MAKIM),

Makim Makina Teknolojileri (MAKIM), sermaye piyasalarında yatırımcılar için önemli bir gelişmeye imza atıyor. Şirket, sermayesini 56 milyon TL’den %100 oranında artırarak 112 milyon TL’ye çıkarma kararı aldı. Bu hamle, portföyünde MAKIM hissesi bulunan tüm yatırımcılara bedelsiz sermaye artırımından yararlanma fırsatı sunuyor.

Bölünme Sonrası Beklenen Değişiklikler

Sermaye artırımının ardından, 100 lot MAKIM hissesine sahip yatırımcıların hisse sayısı 200 lote çıkacak. Böylece, yatırımcıların mevcut hisse miktarları, şirketin aldığı bu karar doğrultusunda otomatik olarak iki katına çıkacak.

Hisse Fiyatındaki Ayarlamalar

Bedelsiz sermaye artırımının gerçekleşmesi ile MAKIM hisseleri, düzeltilmiş yeni pay fiyatı olan 25 TL’den işlem görmeye başlayacak. Bu, mevcut hisse sahiplerinin, portföy değerlerinin korunması adına önemli bir adım olacak.

Bedelsiz Sermaye Artırımının Onaylanması

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Makim Makina Teknolojileri’nin bedelsiz sermaye artırım planını 21 Mart 2024 tarihinde onayladı. Şirket, bu önemli gelişmeyi 26 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek bölünme tarihi ile birlikte Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden duyurdu.

Yatırımcılar İçin Yapılması Gerekenler

Makim Makina Teknolojileri’nin hissesine sahip yatırımcıların, bedelsiz sermaye artırımından faydalanabilmeleri için herhangi bir ek işlem yapmalarına gerek yok. Bölünmeden elde edilen ek lotlar, yatırımcıların hesaplarına otomatik olarak yansıtılacak ve hisseler düzeltilmiş fiyattan işlem görmeye devam edecek.
Bu gelişme, MAKIM yatırımcıları için hem sermaye artırımından kaynaklanan bir avantaj sunuyor hem de şirketin piyasa değerinin ve yatırımcı güveninin artırılmasına katkı sağlıyor. Yatırımcılar, sermaye artırımının sağladığı bu fırsattan en iyi şekilde yararlanarak, yatırımlarını daha da güçlendirebilirler.

Bu 5 Şirket Yarın Temettü Ödemesi Yapacak!

Bank of America Hisse Satışlarına Devam Ediyor! Öne Çıkan Hisseler

 

Tüpraş ne zaman temettü ödemesi yapacak?

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

New York borsası günü yükselişle
Sıradaki Haber New York borsası yükselişle kapandı, yatırımcısı sevindi!