MAL Kan Grubu Açılımı: MAL Kan Grubu Nedir? Yeni Kan Grubu MAL Kimlerde Görülüyor?

Bilim insanlarının araştırmaları sonucu ortaya çıkan MAL kan grubu gündeme geldi. İnsan genetiğinde önemli bir yeri olan MAL kan grubu açılımı ve özellikleri merak edildi. Peki, MAL kan grubu nedir? Yeni kan grubu MAL kimlerde görülüyor? İşte yanıtı..

MAL Kan Grubu Açılımı: MAL Kan Grubu Nedir? Yeni Kan Grubu MAL Kimlerde Görülüyor?

Bilim insanları tarafından ortaya çıkarılan MAL kan grubu sorgulamaları hızlandı. NHS Blood and Transplant (NHSBT) ve Bristol Üniversitesinde görevli bilim insanları yeni kan grubuna MAL ismini verdi. A, B, O ve AB gruplarının ardından MAL kan grubu özellikleri merak konusu oldu. Peki, MAL kan grubu nedir? Yeni kan grubu MAL kimlerde görülüyor? İşte MAL kan grubu açılımı ve merak edilenler..

MAL KAN GRUBU NEDİR?

Miyelin ve Lenfosit Protein (Myelin and Lymphocyte protein) kelimelerinin bir araya gelmesiyle tanımlanan MAL kan grubu proteinlerle bağlantılı. AnWj antijeninden gelen bu isim nadir bir kan grubunu temsil ediyor. A, B, O ve AB gruplarının yanı sıra saptanan MAL kan grubu kan hücrelerini kaplayan çok çeşitli proteinler ve şekerler barındırıyor.

YENİ KAN GRUBU MAL KİMLERDE GÖRÜLÜYOR?

Yeni kan grubu MAL AnWj antijeninin doğumdan sonra ortaya çıktığı biliniyor. MAL proteini hücre zarlarının stabil kalmasında ve hücre içi taşımada hayati rol oynuyor. Oldukça nadir olan MAL kan grubu hastalıklardan yıkıcı noktada etkileniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ