Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Malatya 5,3 ile sallandı: Uzmanlardan açıklama geldi!

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde AFAD’ın verilerine göre 5.2, Kandilli Rasathanesi’nin verilerine göre ise 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından yetkililerden ve Prof. Dr. Naci Görür ile Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan açıklama yaptı.

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde AFAD'ın

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde saat 16.04’te deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) depremin büyüklüğünü 5.2 derinliğini ise 13.93 kilometre olarak açıklarken, Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.3, derinliğini de 3.3 kilometre olarak kamuoyu ile paylaştı. Depremin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanı sıra AFAD da bilgi paylaştı. Malatya’daki depreme ilişkin olarak Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan ile Prof. Dr. Naci Görür de açıklama yaptı.

“OLUMSUZ BİR İHBAR ALMADIK”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “16.04’te Malatya Battalgazi’de 5.2 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Ekiplerimiz depremin hissedildiği fakat olumsuz çağrı alınmadığını bildirdiler. Bölgeyi taramak üzere 2 UMKE timi görev başında. Geçmiş olsun Malatya” ifadelerini kullandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise X hesabından yaptığı paylaşımda; “Malatya Battalgazi’de 5,2 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. An itibari ile herhangi olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun” dedi.

AFAD: EKİPLERİMİZ TEYAKKUZ HALİNDEDİR

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen deprem çevre illerden de hissedilirken, AFAD X hesabındaki paylaşımında; “”Malatya ilimizin Battalgazi ilçesinde saat 16.04’te meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmekte olup ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız” sözlerine yer verdi.  Malatya Valisi Ersin Yazıcı ise; “Battalgazi ilçemizde yaşanılan 5.2 büyüklüğündeki depremde kurumlarımıza ulaşan herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Hemşehrilerimize geçmiş olsun” mesajını paylaştı.

“12 SAAT BİLE OLMADI”

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da katıldığı bir televizyon programında Malatya’daki depreme dair konuştu. Ercan, “Elazığ’da dün katıldığım konferansta, Sivrice-Pütürge kolunun güneyinde yani Malatya’da kırılmayan bir bölümde deprem beklediğimi söylemiştim. Daha 12 saat bile olmadı. Sonuçta bu deprem oldu. Daha büyük olarak da (5.7-6.5) gerçekleşebilirdi. Çünkü orada bir sarsıntı boşluğu, kırılmayan bir bölüm vardı. Daha önce Sivrice depreminde onun kuzey doğusu kırılmıştı, ama güneybatısı kırılmamıştı. 5.2 ne çok büyük ne de çok küçük bir deprem. Hasarlı yapılarda hasarı artırabilir” dedi.

“ÖNEMLİ MİKTARDA ENERJİ TRANSFER EDİLDİ”

Prof. Dr. Naci Görür ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Arkadaşlar, Salkonak-Yeşilyurt/Malatya’da 5,3 deprem oldu. Deprem DAF Zonunda. Muhtemelen 6 Şubat depremleri sonucu kırılmamış bir fay kesimi üzerinde. Biliyorsunuz, buralara önemli miktarda enerji transfer edildi. Geçmiş olsun, sevgiyle” ifadelerini kullandı.