Mangal ateşine dezenfektan döktüler! Neredeyse canlarından oluyorlardı

İstanbul’da bir mangal partisinde yaşanan korkunç kaza, çiftin hayatını bir anda değiştirdi. Mangal ateşini hızlandırmak isteyen çift, üzerine dezenfektan döktü. Ancak bu, büyük bir yangına neden oldu. Kadın ve erkek ağır yaralanırken, şans eseri çocuklar zarar görmedi.

Mangal ateşine dezenfektan döktüler! Neredeyse canlarından oluyorlardı

Olay, 10 Temmuz’da Başakşehir'de meydana geldi. S. T. ve İ. T. çifti, mangal yapmaya karar verdiklerinde ateşi hızlandırmak için dezenfektan kullandı. Ancak ikinci kez dezenfektan dökmeye çalışan İ. T., sıçrayan alevlerle eşi S. T.'yi yaktı. O anları hastanede anlatan S. T., “Eşim ateşi harlamak için dezenfektan döktü. Bir anda alevler üstüme sıçradı. Eşim yardıma geldiğinde o da yandı” dedi.

YÜZDE 40 YANIK OLUŞTU

Polis ve sağlık ekiplerinin olay yerine hızla müdahale etmesiyle, çiftin üzerindeki alevler söndürüldü ve ambulansla hastaneye kaldırıldılar. Kadının vücudunda yüzde 40, eşinin vücudunda ise yüzde 15 oranında yanık oluştu. Kadın, 3 hafta yoğun bakımda kaldıktan sonra normal odaya alındı, eşi ise tedavi sürecini tamamlayarak taburcu oldu.

ALINACAK ÖNLEMLER HAKKINDA KONUŞTU

Yanık Tedavi Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Turan, mangal yaparken yanıcı kimyasalların kullanılmasının büyük risk taşıdığını belirterek, her hafta benzer kazalarla karşılaştıklarını ifade etti. Prof. Dr. Turan, “Yanıcı maddeler bir anda patlayabilir. Ateşi hızlandırmak için kimyasal kullanımı dikkatlice yapılmalıdır. Güneş ışığında kolonya ve dezenfektan gibi maddelerin patlama riski yüksektir. Bu tür kazalarda hemen su ile bölgeye müdahale edilip sağlık kuruluşuna müracaat edilmelidir.

DAHA DİKKATLİ OLACAĞIM

Olayın ardından çift, başlarına gelenleri anlatarak, mangal yaparken kimyasal maddelerden kaçınılması gerektiğini vurguladı. İ. T., “Ateşi hızlandırmak için dezenfektan döktüm. Bu, büyük bir kazaya yol açtı. Gelecek sefer mangalı daha dikkatli yapacağım” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA