Mantarlı tavuk çorbası tarifi: Kremasız ve besleyici bir seçenek

Sıcak bir çorba, özellikle soğuk hava koşullarında vazgeçilmezdir. Klasik tavuk çorbasını bir adım öteye taşıyarak, mantarın lezzetini ekleyin ve kremasız bir alternatif elde edin. İşte, vitamin dolu ve besleyici bir seçenek olan mantarlı tavuk çorbasının tarifi...

Mantarlı tavuk çorbası tarifi: Kremasız ve besleyici bir seçenek

Malzemeler:

  • Tavuk göğüs eti
  • 10-12 adet mantar
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı soğuk su
  • Tuz

Hazırlık:

  1. Tavuk etini haşlayın ve didikleyin. Haşlama suyunu çorbada kullanmak için ayırın.
  2. Soğanı yemeklik doğrayın. Havucu ve mantarları küçük parçalar halinde doğrayın.
  3. Tencereye yağı ekleyin ve soğanı, havucu orta ateşte kavurun.
  4. Birkaç dakika sonra mantarları ekleyin. Mantarlar yumuşayana kadar kavurma işlemine devam edin.
  5. Sarımsağı ekleyin ve biraz kavurduktan sonra unu ekleyin.
  6. 1 su bardağı soğuk suyu hızlıca ekleyin ve topaklanma olmaması için sürekli karıştırın.
  7. Tavuk suyunu ekleyin. Mantar ve havuçlar yumuşayana kadar çorbayı karıştırarak pişirin.
  8. Çorba pişerken bir yandan sütü ekleyin ve tuzunu ayarlayın.
  9. Didiklenmiş tavuk etlerini çorbaya ekleyin.
  10. Bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın.

Sıcak servis yapın ve yanında dilerseniz limon veya ekmek ile tadını çıkarın. Bu besleyici ve lezzetli çorba, tüm aileyi memnun edecek. Afiyet olsun!