Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Marburg Virüsü Belirtileri Dünyayı Alarma Geçirdi! Marburg Virüsü Türkiye’de Var Mı? Marburg Virüsü Nasıl Bulaşır?

Ölümcül Marburg virüsü dünyayı alarm durumuna geçirdi. Semptomlar gösteren yolcuların durumları vatandaşları meraklandırdı. Peki, Marburg virüsü Türkiye’de var mı? İşte Marburg virüsü belirtileri..

Ölümcül Marburg virüsü dünyayı

Tüm dünyayı kasıp kavuran Koronavirüs ardından farklı varyantlar görülmeye başladı. Almanya’nın kuzeyinde bulunan Hamburg ana tren istasyonunda grip benzeri semptomlar gösteren yolcu ve kız arkadaşı yetkilileri alarm durumuna geçirdi. Ölümcül ebola virüsü ile aynı soydan gelen Marburg virüsünün Türkiye’de olup olmadığı merak konusu oldu. Peki, Marburg virüsü Türkiye’de var mı? Marburg virüsü nasıl bulaşır? İşte Marburg virüsü belirtiler..

MARBURG VİRÜSÜ TÜRKİYE’DE VAR MI?

Marburg virüsü Marburg hastalığına yol açan virüs olarak biliniyor. Ebola virüsü ile aynı aileden olan Marburg virüsü ilk olarak 1967 yılında Almanya’nın Marburg şehrinde Afrika’dan getirilen maymunlar aracılığıyla keşfedildi. Marburg virüsü kaynaklı vaka şu an Türkiye’de saptanmadı. Marburg virüsü korunmasız olarak enfekte yarasa dışkısıyla temas edilmesi veya yarasaların yaşadığı ortamlardaki havanın solunması yollarıyla bulaşıyor.

MARBURG VİRÜSÜ BELİRTİLERİ

Yüksek ateş

Baş ağrısı

Kas ağrıları

Kanamalı döküntüler

Şiddetli iç ve dış kanama