MART AYI HACAMAT GÜNLERİ: Hacamat Oruç Bozar Mı? Oruçluyken Hacamat Yaptırılır Mı? Hacamat Faydaları

Mart ayına girişle birlikte hacamat yaptırma takvimi araştırıldı. Mart ayı hacamat günleri belli oldu. Ramazan ayında hacamat yaptıracak olan vatandaşlar hacamat faydalarını inceledi. Peki, hacamat oruç bozar mı? İşte yanıtı..

MART AYI HACAMAT GÜNLERİ: Hacamat Oruç Bozar Mı? Oruçluyken Hacamat Yaptırılır Mı? Hacamat Faydaları

Geleneksel tedavi yöntemlerinden olan hacamat günleri araştırılmaya başladı. Mart ayının ikinci günü 2 Mart Cumartesi gününün gelişiyle mart ayı hacamat günleri araştırıldı. Belirli noktalara bir tür vantuz yardımıyla yapılan hacamat faydaları araştırıldı. Ramazan ayına girişle birlikte hacamat oruç bozar mı sorusuna yanıt aranmaya başladı. Peki, oruçluyken hacamat yaptırılır mı? Hacamat oruç bozar mı? İşte hacamat öncesi yapılması gerekenler..

MART AYI HACAMAT GÜNLERİ

2 Mart 2024 Cumartesi (ŞABAN – 21)

4 Mart 2024 Pazartesi (ŞABAN – 23)

7 Mart 2024 Perşembe (ŞABAN – 26)

MART AYI HACAMAT GÜNLERİ: Hacamat Oruç Bozar Mı? Oruçluyken Hacamat Yaptırılır Mı? Hacamat Faydaları - Resim : 1

HACAMAT ORUÇ BOZAR MI?

Hacamat oruç bozar mı yanıtını din alimleri şöyle veriyor; "Ramazan ayında oruçluyken kan verenin orucu bozulmaz (İbn Kudâme, el-Muğnî, IV, 50-52). Vücuda kan almak ise, beslenme, gıda alma kapsamına girdiği için orucu bozar. Kan vermenin orucu bozup bozmaması ile ilgili olarak birbirine zıt iki rivayet vardır. Bunlardan birine göre Hz. Peygamber (s.a.s.), “Hacamat yapanın ve yaptıranın (vücuttan tedavi maksadıyla kan alanın ve aynı amaçla vücudundan kan aldıranın) orucu bozulur.” (Ebû Dâvûd, Savm, 28) buyurmuştur. Öte yandan Resûlullah’ın (s.a.s.) oruçlu iken hacamat yaptırdığı rivayet edilmiştir (Buhârî, Savm, 32; Ebû Dâvûd, Savm, 29). Hacamat yapan kişinin kanı özel alet ile emerken ağzına kaçırabileceği, hacamat yaptıran ise kan verdiği için zayıf düşerek hasta olabileceği için oruçları bozulma tehlikesi bulunuyor.

HACAMAT FAYDALARI

-Kılcal damarlardaki tıkanıklığı açar.

-Kan ve dokulardaki gaz ve toksinlerin atılmasını sağlar.

-Doğal kortizonu artırır.

-Kaslardaki sertliği ve ödemi çözer.

-Kan üretiminden sorumlu organları uyarır.

-Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırır.

-Ağrıları gidermede yan etkisi olmayan etkili bir tedavi yöntemidir.

-Bel tutulması, eklem ağrısı, baş ağrısı, bel-boyun fıtığı ve kireçlenmeye bağlı ağrıları giderir.