MasterChef Ayva Tatlısı nasıl yapılır? İşte Ayva Tatlısı tarifi!

MasterChef Ayva Tatlısı nasıl yapılır? İşte Ayva Tatlısı tarifi!

MasterChef Türkiye'nin son bölümünde yarışmacılar, Türk mutfağının nadide lezzetlerinden biri olan Ayva Tatlısı'nı en güzel şekilde yapmak için kıyasıya yarıştılar. İzleyiciler de bu eşsiz tatlıyı evlerinde denemek için mutfağa giriş yaptılar. İşte, ağızda dağılan kıvamı ile öne çıkan Ayva Tatlısı tarifi!

Ayva Tatlısı Malzemeler:

  • 3 adet ayva
  • 250 gr toz şeker
  • 250 gr su
  • ¼ limon
  • 2-3 adet karanfil

İç Harç İçin:

  • 2 adet elma
  • 125 gr toz şeker

Ayva Tatlısı Hazırlığı:

  1. Ayvaların kabukları soyulur, uzunlamasına ortadan ikiye bölünür ve çekirdekli kısmı ayrılır. Ayvalar kararmaması için limonlu suya konulur.
  2. Diğer tarafta, soyulmuş ve rendelenmiş elmalar ile toz şeker karıştırılır. Hazırlanan iç harç tepsiye dizilen ayvaların içine konulur.
  3. Çıkartılan ayva çekirdekleri ve karanfiller, sonradan alınmak üzere ayvaların üzerine konulur. Ayvaların üzerine şeker ilave edilir.
  4. Tepsiye biraz su eklenerek, kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar ağır ağır pişirilir.
  5. Piştikten sonra tepside kalan suyu çekmesi ve üzerinin kızarması için 10-15 dakika fırınlanır.
  6. Soğuduktan sonra isteğe bağlı olarak ceviz veya kaymak ile servis edilir.

Eşsiz lezzeti ve ağızda dağılan dokusuyla Ayva Tatlısı, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday! Afiyet olsun!