MasterChef bamya çorbası nasıl yapılır? Konya'nın meşhur bamya çorbası tarifi
MasterChef All Star'da bamya çorbasının yapılmasıyla popülerleşen Konya usulü bamya çorbası tarifini merak edenler için adım adım tarif ve malzemeleri. Hem pratik hem de leziz!
30 Eylül'de yayınlanan MasterChef All Star bölümünde, Konya'nın meşhur bamya çorbası ekranlara geldi. Bamya çorbasının programda yapılmasının ardından bamya çorbası tarifi, seyirci tarafından büyük ilgi gördü. Bu Anadolu mutfağının sevilen lezzetini evde denemek isteyenler için adım adım Konya usulü bamya çorbası tarifi:
Konya Usulü Bamya Çorbası Tarifi Kurutulmuş bamyaların başrolde olduğu bu lezzeti evde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Hem etli hem bol limonlu bamya çorbası, her damak zevkine hitap eden bir tariftir.
Malzemeler:
- Bamyaları Haşlamak İçin:
- 100 gr kuru bamya
- Üzerini geçecek kadar sıcak su
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- Çorbanın Yapımı İçin:
- 300 gr kuzu kuşbaşı
- 2 adet büyük boy soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Üzerini geçecek kadar sıcak su
Tarif:
- Kuru bamyaları temizleyin.
- Bamyaları kaynar suda 10 dakika haşlayın. Haşlama sırasında limon tuzu ekleyin.
- Haşlanmış bamyaları soğuk suyla şoklayın.
- Kuzu kuşbaşını kavurun ve tereyağı ile soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Salçaları ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Sıcak su ve bamyaları ekleyip 30 dakika pişirin.
- Limon tuzunu ekleyip 10 dakika daha kaynatın.
- Çorbanın ilk sıcaklığı geçtikten sonra servise sunun.
Bamya çorbasını sıcak servis yapın ve afiyet olsun!