Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MasterChef Fisun Ercan Kimdir? Fisun Ercan Yuvalaça Tarifi! Yuvalaça Nasıl Yapılır?

18 Kasım Cumartesi akşamı yayınlanan MasterChef All Star 153. bölüm konuğu ünlü şef Fisun Ercan oldu. Masterchef 7. eleme adayının belirleneceği gün Yuvalaça tarifiyle stüdyoya gelen Fisun Ercan kimdir merak edildi. Peki, dünyaca ünlü şef Fisun Ercan kimdir? Yuvalaça nasıl yapılır? İşte merak edilenler..

18 Kasım Cumartesi akşamı

MasterChef All Star yeni bölüm tanıtımı geldi. 18 Kasım Cumartesi günü 153. bölümüyle izleyicinin karşısına çıkan yemek yarışmasına dünyaca ünlü şef konuk oldu. Şef Fisun Ercan’ın konuk olduğu Masterchef yeni bölümde Yuvalaça tarifi verildi. 7. eleme adayının belirleneceği heyecan dolu gecede konuk şefin tabağını yapmaya çalışan yarışmacılar Yuvalaça için tezgah başına geçti. “Çok dikkat etmeniz gereken birkaç şey var” diyerek şef Fisun Ercan yarışmacıları bilgilendirdi. Peki, 18 Kasım Cumartesi MasterChef All Star konuğu Fisun Ercan kimdir? Fisun Ercan Yuvalaça nasıl yapılır? İşte yanıtı..

MASTERCHEF KONUĞU FİSUN ERCAN KİMDİR? KAÇ YAŞINDA?

Sevilen yemek yarışması MasterChef All Star 18 Kasım bölümüne şef Fisun Ercan konuk oldu. Türk/Akdeniz mutfağı üzerine uzmanlaşmış isimlerden olan Fisun Ercan, İzmir Seferihisar’da doğdu. Üniversite eğitiminden sonra Türkiye’yi karış karış gezmeye başlayan Fisun Ercan, ülkenin saymakla bitmeyen yöresel lezzetlerini keşfetti. 1998’de Montreal’e geldiğinde önce bilgisayar programcısı olarak çalışan Fisun Ercan 32 yaşında. LaSalle College’ın aşçılık programına kaydolan Fisun Ercan günümüzde aşçılığını bir üst seviyeye taşıyarak yeni bir kariyere adım attı. Birçok yemek kitabı bulunan Fisun Ercan 20 yıldır Kanada’da yaşıyor.

 

FİSUN ERCAN YUVALAÇA TARİFİ

Malzemeleri:

1 kg dana kıyma

2 çay bardağı pirinç

2 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı karabiber

4 adet yumurta

2 su bardağı un

3 su bardağı et suyu

Kızartmak için:

Sıvı yağ

Yapılışı:

Kıymanın üzerine pirinç, karabiber ve tuz koyup yoğurun. Tüm malzemeleri harmanlayıp köfte yapımına başlayın.

Harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak oval şekil verin. Bir kasede yumurtayı çırpın.

Hazırlanan köfteleri önce una sonra yumurtaya bulayın. Yumurtaya batırılan köfteleri kızgın yağa atın.

Bir kenarda et suyunu kaynatın. Köfteler kızardıktan sonra yağdan çıkarılan köfteleri kaynar et suyuna atıp kızartın. Afiyet olsun..