Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Masterchef Odun Ateşinde Izgara Lüfer Tarifi: Lüfer En Güzel Nasıl Pişirilir? 15 Aralık Masterchef Lüfer Balığı Tarifi

Masterchef All Star 181. bölüm yıldızı belli oldu. Eleme potasına giden dördüncü yarışmacının ortaya çıkacağı Masterchef yeni bölüme ünlü şef Yılmaz Öztürk konuk oldu. Bireysel oyunlara geçiş döneminin 1 hafta sonra başlayacağı Masterchef’te günün yemeği Odun Ateşinde Izgara Lüfer oldu. Lüfer en güzel nasıl pişirilir merak edenlere tarif geldi. İşte 16 Aralık Masterchef 181. bölüm Yılmaz Öztürk Odun Ateşinde Izgara Lüfer tarifi..

Masterchef All Star 181.

16 Aralık Cumartesi günü ekrana gelen Masterchef All Star yeni bölümün yıldızı Odun Ateşinde Izgara Lüfer oldu. 16 Aralık Cumartesi akşamı Tv8 ekranında yayınlanan Masterchef 181. bölümün konuk şefi Yılmaz Öztürk oldu. Büyük finale kısa süre kala Dilara kaptanlığındaki Kırmızı takım ile Eren kaptanlığındaki Mavi takım mücadelesinin son günü ekrana geldi. Bireysel oyunlarının başlayacağı, takım oyunlarının son dönemi geldi. 1 hafta sonra Masterchef yarışmacıları bireysele oyuna dönecekken son konuk stüdyoya geldi. Masterchef All Star yeni bölüm bekleyen izleyicilere leziz tarif verildi. Dünyaca ünlü şefler Danilo Zanna, Mehmet Yalçınkaya ile Somer Sivrioğlu All Star döneminin birincisini seçmek için kolları sıvarken haftanın son konuk şefi yemeğini yaptı. Masterchef yeni bölüm konuğu şef Yılmaz Öztürk Odun ateşinde ızgara yapılmış lüfer tarifini verdi. Taze deniz ürünleriyle dolu nefis bir yemek olan Odun Ateşinde Izgara Lüfer tarifi püf noktaları haberimizde. Peki, lüfer en güzel nasıl pişirilir? İşte Masterchef Odun Ateşinde Izgara Lüfer tarifi..

16 ARALIK 2023 MASTERCHEF ODUN ATEŞİNDE IZGARA LÜFER TARİFİ

MALZEMELER:

4 adet lüfer balığı

Zeytinyağı

Limon

Tuz

Karabiber

Taze doğranmış kişniş

Taze nane veya maydanoz

YAPILIŞI:

Lüfer balıklarını temizleyin ve fileto edin. Balıkların iç ve dış kısmını iyice temizleyip yıkadıktan sonra fazla suyu almak için kağıt havlu ile nazikçe kurulayın.

Balıkları zeytinyağı, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kişnişle marine edin. Balıkları marine ederken her iki tarafına da yağ ve baharatları iyice sürün.

Marine işlemi için balıkları birkaç saat buzdolabında bekletebilirsiniz.

Odun ateşinde ızgarayı iyice ısıtın. Kömürler kırmızıya döndüğünde, közlenmiş odunlar üzerine koyun ve ızgarayı iyice ısıtın.

Isınan ızgaraya marine edilmiş lüfer balıklarını yerleştirin. Her iki tarafını da yaklaşık 5-7 dakika pişirin veya balıkların kenarları altın rengine dönene kadar ızgarayı kullanın.

Pişmiş balıkları sıcak servis tabağına alın. Üzerine taze limon dilimleri ve isteğe bağlı olarak taze otlar kişniş, nane, maydanoz ekleyin.

Odun ateşinde ızgara lüferiniz hazır. Deneyen herkese Afiyet olsun. Yanında taze sebzeler veya salata ile servis etmeyi unutmayın..