Masterchef Şambali Tarifi: Şambali Tatlısı Nasıl Yapılır? Ustasından 3 Malzemeli Şambali Tarifi

MasterChef All Star yeni bölüm yıldızı Şambali oldu. Sokak yemeklerinin gözdesi Şambali tarifi araştırıldı. 28 Kasım Salı günü yeni bölümü yayınlanan Masterchef yarışında Şambali tatlısı nasıl yapılır belli oldu. Peki, 3 malzemeli Şambali nasıl yapılır? İşte merak edilen Masterchef Şambali tarifi..

TV8 ekranının en sevilen yarışması MasterChef All Star yeni bölüm geldi. 28 Kasım Salı günü Mavi ve Kırmızı takım haftanın ilk takım oyunu için hazırlandı. Format değişikliğine giden Masterchef yarışında artık her gün bir yarışmacının eleme potasına gideceği açıklandı. Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu şeflerin yer aldığı Masterchef All Star yarışında günün yıldızı sokak yemekleri oldu. 28 Kasım Salı günü ekrana gelen Masterchef yeni bölümün teması sokak yemekleri oldu. Bu noktada sokak yemeklerinin en bilindik yıldızı Şambali tarifi araştırıldı. Ekran başındaki izleyiciler Masterchef programında yer alan Şambali tarifinin incelemeye koyuldu. 28 Kasım Salı günü 163. bölümüyle izleyicilerin karşısına çıkan Masterchef'te günün yıldızı Şambali tatlısı oldu. Bu akşam en iyi Şambali tatlısı yapacak olan takım oyuncu merak edilirken gözler şahane lezzetin tarifine çevrildi. Türk mutfağına ait özel bir tatlı olan ve genellikle irmik, şeker, su, limon suyu gibi malzemelerle yapılan Şambali tarifi geldi. İşte merak edenler için ustasından 3 malzemeli Masterchef Şambali tarifi..

Masterchef Şambali Tarifi: Şambali Tatlısı Nasıl Yapılır? Ustasından 3 Malzemeli Şambali Tarifi - Resim : 1

28 KASIM MASTERCHEF ALL STAR ŞAMBALİ TARİFİ

Malzemeler:

1 su bardağı irmik

1 su bardağı süt

1 su bardağı su

1 su bardağı toz şeker

Yarım limon suyu

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı un

Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi

Şerbet için:

2 su bardağı su

2 su bardağı toz şeker

Yarım limon suyu

Yapılışı:

İlk olarak şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu karıştırıp kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyu koyun.

Kısık ateşte 10-15 dakika kadar kaynatın. Ardından ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Bir tencerede sıvı yağı kızdırıp unu ekleyin. Kokusu çıkana kadar kavurun.

İrmik ekleyip karıştırın ve irmikleri kavurun. Süt ekleyip karıştırın.

Suyu ekleyip karıştırın. Toz şeker ekleyip karıştırın. Karışım koyu bir kıvam alsın.

Limon suyu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Karışımı yağlı bir tepsiye döküp düzeltin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkan sıcak şambaliyi soğuyan şerbetin içine dökün. Şerbeti çekmesi için bir süre bekleyin.

Tatlınızı dilimleyerek servis yapın. Deneyenlere afiyet olsun!

Kaynak: Şermin Temur
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız