MasterChef'ten Kore lezzeti: Yukgaejang tarifi!

MasterChef All Star programında 26 Eylül Salı günü Kore mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan yukgaejang tarifi büyük ilgi gördü. Peki, bu nefis Kore çorbası yukgaejang nasıl yapılır ve hangi malzemelerle hazırlanır? İşte adım adım yukgaejang tarifi!

MasterChef'ten Kore lezzeti: Yukgaejang tarifi!

Yukgaejang Malzemeleri:

  • 300 gram ince dilimlenmiş sığır eti (örneğin, biftek)
  • 1/2 su bardağı kurutulmuş biber unu (Kore biberi tercih edilir, ama kırmızı biber unuyla da deneyebilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 büyük soğan, ince dilimlenmiş
  • 3 diş sarımsak, ince doğranmış
  • 2 yemek kaşığı gochugaru (Kore biberi pulu)
  • 1 yemek kaşığı gochujang (Kore acı biber salçası)
  • 8 su bardağı su
  • 200 gram doğranmış ıspanak veya pazı yaprağı
  • 1/2 su bardağı doğranmış yeşil soğan
  • 1/2 su bardağı doğranmış havuç
  • 1/2 su bardağı doğranmış mantar (isteğe bağlı)
  • 200 gram doğranmış soğan pancarı (isteğe bağlı)
  • Tuz ve karabiber

Yukgaejang Hazırlığı:

  1. Sığır etini ince dilimler halinde kesip, biber unu ile karıştırarak harmanlayın.
  2. Geniş bir tencereye sıvı yağ ekleyip, soğan ve sarımsağı ekleyin. Soğanlar şeffaflaşana kadar soteleyin.
  3. Gochugaru ve gochujang ekleyip karıştırarak birkaç dakika daha soteleyin.
  4. 8 su bardağı suyu tencereye ekleyip kaynamaya bırakın.
  5. Et karışımını ekleyip, etler iyice pişene kadar 15 dakika boyunca kaynatın.
  6. Doğranmış ıspanak veya pazı, yeşil soğan, havuç ve diğer sebzeleri ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatın.
  7. Tuz ve karabiberle tatlandırarak çorbayı hazırlayın.

Bu eşsiz Kore çorbasını sıcak servis yaparak sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Afiyet olsun!