MasterChef'ten Pepeçura tatlısı tarifi: Malzemeleri ve yapılışı
MasterChef'in Karadeniz mutfağından lezzetler sunulan dokunulmazlık oyununda tanıtılan pepeçura tatlısı tarifi! Malzemeleri ve hazırlık aşamaları haberimizde.
MasterChef programında 3 Ekim Salı günü sunulan Karadeniz lezzetlerinden biri olan pepeçura tatlısı, izleyicilerin dikkatini çekti ve tarifi merak konusu oldu. Doğu Karadeniz'e özgü bu tatlı, hem hafif hem de lezzetli olmasıyla bilinir. Çayeli ve civar ilçelerde popüler olan pepeçura, bazı yerlerde "pepeçi" olarak da anılmaktadır.
Peki, bu lezzetli tatlıyı evinizde nasıl yapabilirsiniz? İşte malzeme listesi ve tarif:
Pepeçura Tatlısı için Malzemeler:
- 1 kg siyah üzüm
- 6 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı mısır nişastası
Yapılışı:
- Siyah üzümü iyice yıkayıp, su ile bir tencereye alın.
- Üzümleri kaynatın. Ardından toz şekeri ekleyip 5 dakika daha kaynatmaya devam edin.
- Kaynadıktan sonra üzümlerin suyunu süzgeçten geçirin.
- Üzüm suyundan 1 su bardağı alıp mısır nişastası ile karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin.
- Karışımı kalan üzüm suyuna ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin.
- Elde ettiğiniz karışımı küçük kaselere ya da dilediğiniz kalıplara dökün.
- Buzdolabında soğutarak katılaşmasını sağlayın. Ardından servis tabağına ters çevirip, dilediğiniz malzemelerle süsleyerek servis yapın.
Pepeçura tatlısı, soğuk servis edilen ve üzümün doğal lezzetini barındıran enfes bir tatlıdır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!