MasterChef'ten sofralarımıza: Cantık pide tarifi ve püf noktaları!
MasterChef'te heyecanla yapılan cantık pide tarifi, şimdi mutfaklarınıza geliyor. Bu özel içli pide türünün tarifini öğrenerek evde kolayca yapabilirsiniz. Malzemeler ve püf noktalarıyla cantık pide yapımı için detaylar haberimizde!

MasterChef programının sevilen yarışmacıları, her hafta farklı ve özel yemek tarifleri ile izleyicileri büyülüyor. Bu hafta, MasterChef şefleri yarışmacılardan 9 farklı pide tarifi yapmalarını istediler, ve aralarında merak uyandıranlardan biri "cantık pide" oldu. İşte bu nefis cantık pide tarifinin detayları ve püf noktaları!
Malzemeler:
Hamur İçin:
- 5 su bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz (tercihinize göre azaltılıp, artırabilirsiniz)
- 1 paket instant maya
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta beyazı
Hamuru Toplamak İçin:
- 4 yemek kaşığı un
Kıymalı Harç İçin:
- 300 gram kıyma
- 1 adet küçük küp şeklinde doğranmış kapya biber
- 6 adet ince doğranmış yeşil köy biberi
- 2 adet küp doğranmış kuru soğan
- 2 adet küp doğranmış domates
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Yarım yemek kaşığı kuru kekik
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Kenarlarına Sürmek İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
- İlk olarak bir kabın içinde; toz şeker, maya, süt ve ılık sütü karıştırın.
- Mayanın aktif hale gelmesi için üzerini kapatın ve 5 dakika bekletin.
- Bekleme sonrası üzerine sıvı yağı, tuzu ve yumurta akını ekleyip yeniden karıştırın.
- Farklı bir geniş kabın içinde unu, ortasını havuz oluşturacak şekilde açın.
- Karışımı buna dahil edip yoğurun.
- Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra hamurun üzerini streçle kapatın.
- Mayalanması için 45 dakika beklemeye bırakın.
- Hamurun mayalanmasını beklerken kıyma harcının malzemelerini bir kabın içinde karıştırın.
- Mayalanma süresi tamamlandığında hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler alın ve unlu tezgah üzerinde bezeleri yuvarlayarak açın.
- Fırın tepsisine, hamurları aralarında boşluk olacak şekilde yerleştirin.
- Yağlanmış ellerle her bir bezeyi parmaklarınızla daha da açın, kenarlarının yüksek kalmasına özen gösterin.
- Kıymalı harcı hamurların ortasına yerleştirin ve yumurta sarısı-sıvı yağ karışımını hamurun kenarlarına sürün.
- Ardından önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında pidelerinizi pişirebilir ve dilerseniz üzerine kaşar rendesi ekleyebilirsiniz.
- 20-25 dakika sonra cantık pideleriniz servise hazır. Afiyet olsun!
Değerli NoktaGazetesi.com.tr okurları,
NoktaGazetesi.com.tr ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da NoktaGazetesi.com.tr sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar NoktaGazetesi.com.tr yorum alanında paylaşılamaz.
NoktaGazetesi.com.tr yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, NoktaGazetesi.com.tr bu sorumluluğu üstlenmez.
NoktaGazetesi.com.tr'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.