MasterChef'ten sofralarımıza: Cantık pide tarifi ve püf noktaları!

MasterChef'te heyecanla yapılan cantık pide tarifi, şimdi mutfaklarınıza geliyor. Bu özel içli pide türünün tarifini öğrenerek evde kolayca yapabilirsiniz. Malzemeler ve püf noktalarıyla cantık pide yapımı için detaylar haberimizde!

MasterChef'ten sofralarımıza: Cantık pide tarifi ve püf noktaları!

MasterChef programının sevilen yarışmacıları, her hafta farklı ve özel yemek tarifleri ile izleyicileri büyülüyor. Bu hafta, MasterChef şefleri yarışmacılardan 9 farklı pide tarifi yapmalarını istediler, ve aralarında merak uyandıranlardan biri "cantık pide" oldu. İşte bu nefis cantık pide tarifinin detayları ve püf noktaları!

Malzemeler:

Hamur İçin:

  • 5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz (tercihinize göre azaltılıp, artırabilirsiniz)
  • 1 paket instant maya
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta beyazı

Hamuru Toplamak İçin:

  • 4 yemek kaşığı un

Kıymalı Harç İçin:

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet küçük küp şeklinde doğranmış kapya biber
  • 6 adet ince doğranmış yeşil köy biberi
  • 2 adet küp doğranmış kuru soğan
  • 2 adet küp doğranmış domates
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım yemek kaşığı kuru kekik
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Kenarlarına Sürmek İçin:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:

  1. İlk olarak bir kabın içinde; toz şeker, maya, süt ve ılık sütü karıştırın.
  2. Mayanın aktif hale gelmesi için üzerini kapatın ve 5 dakika bekletin.
  3. Bekleme sonrası üzerine sıvı yağı, tuzu ve yumurta akını ekleyip yeniden karıştırın.
  4. Farklı bir geniş kabın içinde unu, ortasını havuz oluşturacak şekilde açın.
  5. Karışımı buna dahil edip yoğurun.
  6. Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra hamurun üzerini streçle kapatın.
  7. Mayalanması için 45 dakika beklemeye bırakın.
  8. Hamurun mayalanmasını beklerken kıyma harcının malzemelerini bir kabın içinde karıştırın.
  9. Mayalanma süresi tamamlandığında hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler alın ve unlu tezgah üzerinde bezeleri yuvarlayarak açın.
  10. Fırın tepsisine, hamurları aralarında boşluk olacak şekilde yerleştirin.
  11. Yağlanmış ellerle her bir bezeyi parmaklarınızla daha da açın, kenarlarının yüksek kalmasına özen gösterin.
  12. Kıymalı harcı hamurların ortasına yerleştirin ve yumurta sarısı-sıvı yağ karışımını hamurun kenarlarına sürün.
  13. Ardından önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında pidelerinizi pişirebilir ve dilerseniz üzerine kaşar rendesi ekleyebilirsiniz.
  14. 20-25 dakika sonra cantık pideleriniz servise hazır. Afiyet olsun!