MAYMUN ÇİÇEĞİ PANDEMİ OLUR MU? MPOX Maymun Çiçeği Türkiye'de Var Mı? Maymun Çiçeği Karantina Olacak Mı?

Vatandaşları harekete geçiren Afrika maymun çiçeği virüsü dünyayı alarm durumuna geçirdi. Dünya Sağlık Örgütü maymun çiçeği olarak bilinen mpox virüsü için acil durum ilan etti. Peki, maymun çiçeği Türkiye'de var mı? Maymun çiçeği pandemi olur mu? İşte yanıtı..

MAYMUN ÇİÇEĞİ PANDEMİ OLUR MU? MPOX Maymun Çiçeği Türkiye'de Var Mı? Maymun Çiçeği Karantina Olacak Mı?

Tüm dünyayı kasıp kavuran Koronavirüs salgını ardından yeni alarm durumu geldi. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Afrika kıtasında görülen maymun çiçeği virüsü için acil durum ilan etti. Yıllarca salgın dönemi yaşayan vatandaşlar yeni virüsle birlikte maymun çiçeği virüsü karantina olacak mı sorusunu meydana getirdi. Peki, maymun çiçeği Türkiye'de var mı,? Maymun çiçeği pandemi olur mu? İşte merak edilenler..

MAYMUN ÇİÇEĞİ TÜRKİYE'DE VAR MI?

Sağlık Bakanlığı maymun çiçeği açıklamasında, "Özellikle Afrika kıtasında görülen M çiçeği (mpox) hastalığı vakasına Türkiye'de rastlanmamıştır, henüz herhangi bir kısıtlama veya ek tedbir ihtiyacı yoktur" denildi.

MAYMUN ÇİÇEĞİ PANDEMİ OLUR MU?

Maymun çiçeği pandemi olur mu Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde başladı ve hızla komşu ülkelere yayıldı. Oldukça bulaşıcı bir hastalık olan maymun çiçeği en az 524 kişinin ölümüne sebep oldu. Virüsün yeni bir varyantıyla birlikte öncekilerden daha endişe verici olduğu söylendi. Uzmanlar koronavirüs salgınıyla birlikte şimdiye kadarki en tehlikeli varyant olduğunu söyledi. Şu an maymun çiçeği için karantina kararı alınmadı.

Kaynak: HABER MERKEZİ