Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Maymun çiçeği tehlikesi büyüyor! Dev tankere karantine geldi

Maymun Çiçeği virüsüne dair tehlike sinyalleri sürüyor. Son gelişmelere göre, virüsün yayılma hızının artış gösterdiği belirtilirken, büyük bir tankerin karantina altına alındığı duyuruldu.

Maymun Çiçeği virüsüne dair

Arjantin’in Rosario Limanı yakınlarında demirlemiş bir gemiden yetkililere, “Hindistan uyruklu bir mürettebat üyesinin göğsünde ve yüzünde kist benzeri cilt lezyonları görüldüğü” bilgisi ulaştı. Arjantin Sağlık Bakanlığı, yaptığı açıklamada, bu kişinin diğer mürettebat üyelerinden izole edildiğini ve halk sağlığı acil durum protokolünün devreye sokulduğunu bildirdi.

İLK KEZ GÖRÜLDÜ

San Lorenzo limanına yönelmekte olan gemi, Santa Fe eyaletindeki Parana Nehri’nde demirlemek zorunda kaldı .Afrika’da hızla yayılan yeni varyantın tespit edilmesinden bir gün sonra, İsveç’te clade 1b varyantı olarak bilinen virüsün Afrika dışındaki bir ülkede ilk kez görüldüğü açıklandı.

TEST SONUÇLARINA KADAR KARANTİNA

Arjantin, daha önce sekiz mpox vakası bildirmişti, ancak bu vakaların hiçbiri clade 1b varyantıyla bağlantılı değildi. Karantinaya alınan Liberya bayraklı gemi, Brezilya’nın Santos kentinden yola çıkmış ve Arjantin’de soya yüklemek üzereydi. Sağlık Bakanlığı ve Arjantin Denizcilik Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre, gemiye sadece sağlık personelinin girişine izin verilecek ve tüm mürettebat, test sonuçları alınana kadar karantinada kalacak.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Meksika'nın Pasifik kıyısındaki güney eyaletlerinde
Sıradaki Haber Meksika’nın güneyinde kasırga alarmı! ‘Kategori 3’seviyesi