Maymunların dondurma şöleni

Meyveli dondurmayı gören maymunlar, birbirleriyle yarışmaya başladı.

Maymunların dondurma şöleni

Her yıl temmuz ayının üçüncü pazar günü kutlanan Dünya Dondurma Günü'nde, Bursa Hayvanat Bahçesi'ndeki Habeş Maymunları meyveli dondurmanın tadını çıkardı. 35 derece sıcaklıkta serinlemek isteyen maymunlar, dondurmalarla adeta birbirleriyle yarıştı.

DÜNYA DONDURMA GÜNÜ

Dünya Dondurma Günü, 1984 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Ronald Reagan tarafından resmi olarak ilan edildi. 15 Temmuz 1984'te bir defaya mahsus kutlanması planlanan bu gün, dondurma şirketlerinin kampanyaları sayesinde gelenek haline geldi ve dünya genelinde kutlanır hale geldi. Temmuz ayının üçüncü pazar günü, yazın vazgeçilmezi olan dondurmanın kutlandığı bu özel gün, her yıl tüm dünyada coşkuyla geçiyor.

DONDURMA İÇİN YARIŞTILAR

Bursa Hayvanat Bahçesi veteriner ekipleri, Dünya Dondurma Günü'nü özel kılmak için Habeş Maymunlarına meyveli dondurma hazırladı. Endüstriyel dondurmaların sağlık riskleri taşıdığı için, veterinerler bu dondurmaları doğal meyvelerden özenle hazırladı. Hava sıcaklıklarının 35 dereceye ulaşmasıyla birlikte, maymunlar serinletici meyveli dondurmaları keyifle tüketmek için birbirleriyle yarıştı. Hayvanat bahçesini ziyaret eden çocuklar ise, dondurma yiyen maymunları görmenin şaşkınlığını yaşadı.

AVRUPA STANDARTLARINA GÖRE BAKILIYORLAR

Bursa Hayvanat Bahçesi Koordinatörü Erdem Saker, "Bursa Hayvanat Bahçesi, Avrupa Hayvanat Bahçeleri Birliği'nin üyesi ve buradaki hayvanlar Avrupa standartlarına göre bakılıyor. Avrupa'daki bir hayvanat bahçesinde nasıl bir ortamda yaşıyorlarsa, bizim hayvanlarımız da aynı koşullarda yaşamaktadır. Bu nedenle hayvanat bahçemizin değeri çok büyük. Beslenme düzenleri de Avrupa standartlarına uygun. Dondurmalar da aynı standartlara göre hazırlanarak sunuldu. Ziyaretçilerimiz, özellikle çocuklar, bu tür etkinliklerden memnuniyet duyuyor ve biz de onları mutlu etmekten keyif alıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA