MEB 20 BİN ÖĞRETMEN ATAMA SINIF ÖĞRETMENLİĞİ KONTENJAN: Sınıf Öğretmenliği Atama Puanı Kaç? 20 Bin Atama Sınıf Öğretmenliği Atama Sayısı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 2024 20 bin öğretmen atama açıklaması yapıldı. Öğrencilerine kavuşmayı bekleyen milyonlarca öğretmen hangi branşa ne kadar kontenjan ayrıldığını inceledi. İlk sırada yer alan sınıf öğretmenliği bölümü puanı ve kontenjanı merak edildi. Peki, sınıf öğretmenliği atama sayısı kaç? Sınıf öğretmenliği atama puanları kaç? İşte yanıtı..

MEB 20 BİN ÖĞRETMEN ATAMA SINIF ÖĞRETMENLİĞİ KONTENJAN: Sınıf Öğretmenliği Atama Puanı Kaç? 20 Bin Atama Sınıf Öğretmenliği Atama Sayısı

Milyonlarca öğretmenin odak noktası atama sayısı oldu. 7 Mayıs Salı günü açıklanan öğretmen atama kontenjanları açıklandı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 2024 atama sayısını 20 bin olarak açıkladı. MEB Yusuf Tekin, "Bunlar tamamen sadece atama yoluyla atama değil, yüzde 50 yüzde 50 yani KPSS skorunun yüzde 50'si mülakatın yüzde 50'si olarak yapılacak" diye konuştu. 20 bin öğretmen atama kontenjanı listesinde en çok sayıyı sınıf öğretmenliği aldı. Peki, sınıf öğretmenliği atama sayısı kaç? MEB sınıf öğretmenliği atama puanları kaç? İşte sınıf öğretmenliği kontenjan..

2024 SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ATAMA SAYISI VE PUANI KAÇ?

Sınıf öğretmenliği 2024 atama sayısı 3263 olarak açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı kılavuzda sınıf öğretmenliği atama taban puanı 50 olarak açıklandı. Bakan Tekin'in açıklamaları; "Bunlar tamamen sadece atama yoluyla atama değil, yüzde 50 yüzde 50 yani KPSS skorunun yüzde 50'si mülakatın yüzde 50'si olarak yapılacak" dedi. Ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihlerinin alınması 20 - 31 Mayıs 2024 olarak açıklandı. Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezlerinin ilanı ise 10 Haziran 2024 tarihinde yapılacak. Sözlü sınavların başlangıcı 1 Temmuz 2024 olarak belirlendi.

MEB ÖĞRETMEN ATAMA İLK 5 BRANŞ

Sınıf Öğretmenliği

Özel Eğitim Öğretmenliği

Rehberlik

Din Kültürü Öğretmenliği

İngilizce