MEB 20 BİN ÖĞRETMEN MÜLAKAT SORULARI VE CEVAPLARI 2024: Mülakat Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Sözleşmeli Öğretmen Mülakat Yerleri

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen sözlü mülakat yerleri açıklandı. 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için ter dökecek olan öğretmen adayları başvurularını tamamladıktan sonra sıra mülakatlara geldi. MEB öğretmenlik mülakat soruları paylaşılmaya başladı. Peki, mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte yanıtı..

MEB 20 BİN ÖĞRETMEN MÜLAKAT SORULARI VE CEVAPLARI 2024: Mülakat Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Sözleşmeli Öğretmen Mülakat Yerleri

MEB sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri 2024 tarihleri geldi çattı. Yeni dönemde 20 bin öğretmen ataması yapacak olan hükümet sözlü sınav uygulamasına başladı. KPSS ardından branş dağılımına göre mülakat sürecine başlanıldı. 10 Haziran'da öğretmenlik mülakat giriş belgesi alan öğretmenler için sözlü mülakat yerleri belli oldu. Peki, mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte MEB öğretmenlik mülakat soruları..

20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN MÜLAKAT YERLERİ

20 bin sözleşmeli öğretmen mülakat süreci start aldı. KPSSP10, KPSSP121 ve KPSSP120 sonuçlarına göre kontenjanın 3 katı aday mülakata çağırıldı. Sözleşmeli öğretmenlik mülakat giriş belgesi yanında bulunduran adaylar eğitim bilimleri, genel kültür, ifade yeteneği ve muhakeme gücü gibi alanlardaki başarılarına bakılmak üzere mülakata alındı. Adaylar kurayla çekilen sorulara verdikleri cevapları ek olarak soru cevap kağıdına el yazısıyla yazarak imzalayacak. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar başarılı olacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı sözlü sınav süreci 1 Temmuz 2024 Pazartesi günü start aldı. Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları için tarih verilmedi. Tüm adayların sözlü sınav süreçlerinin sona ermesiyle sonuçlar erişime açılacak. Adaylar e-Devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle mülakat sonuçlarını öğrenecek. MEB 20 bin öğretmen mülakat soruları ve cevapları tüm mülakat süreci bittikten sonra duyurulacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ