MEB LİSE BOŞ KONTENJAN SORGULAMA EKRANI: 2024 MEB Boş Kontenjan Lise ÖĞRENME! e-Okul Boş Kontenjan Nasıl Bakılır?

Merakla beklenen LGS tercih sonuçları ardından MEB boş kontenjan lise araştırmaları yoğunlaştı. Herhangi bir kurumu kazanamayan öğrenciler boş kontenjanları sorgulamaya başladı. Peki, e-okul boş kontenjan nasıl bakılır? İşte MEB lise boş kontenjan sorgulama ekranı..

MEB LİSE BOŞ KONTENJAN SORGULAMA EKRANI: 2024 MEB Boş Kontenjan Lise ÖĞRENME! e-Okul Boş Kontenjan Nasıl Bakılır?

MEB boş kontenjan lise sorgusu yapan adayların beklediği açıklama geldi. 22 Temmuz Pazartesi günü erişime açılan LGS lise tercih sonuçları ardından boş kalan kontenjanlar araştırıldı. Herhangi bir liseye yerleşemeyen ya da yerleştiği okuldan memnun olmayan öğrencilerin yeni gündemi LGS boş kontenjan lise sorgulaması oldu. Anadolu, Fen, İmam Hatip ve Meslek Lisesi boş kontenjanlar netleşti. Peki, e-okul boş kontenjan nasıl bakılır? İşte İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa MEB lise boş kontenjan sorgulama ekranı..

MEB LİSE BOŞ KONTENJAN SORGULAMA

Herhangi bir liseye yerleşemeyen ya da yerleştiği okuldan memnun olmayan lise öğrencileri için boş kontenjan tablosu geldi. 81 ilde bulunan Anadolu, Fen, İmam Hatip ve Meslek Lisesi boş kontenjanlar tablolar halinde e-Okul sistemine düşmeye başladı. e-Okul sistemine giriş yapan öğrenciler taban puan ve kontenjan tabloları ile geçmiş yıllara ait liselerin en düşük ve en yüksek yüzdelik dilimlerine ulaşabilir.

E-OKUL BOŞ KONTENJAN NASIL BAKILIR?

22 Temmuz Pazartesi günü erişime açılan LGS tercih sonuçları ardından e-Okul sisteminde LGS boş kontenjan ve bu yılın taban puanları verildi. Liselerin boş kontenjanlarını öğrenmek için Milli Eğitim Bakanlığı e-Okul sistemine TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapmanız gerekiyor. e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi giriş ardından "Tercih İşlemleri" bölümünden okulların güncel kontenjan durumlarını öğrenebilirsiniz.

MEB E-OKUL LİSE BOŞ KONTENJAN SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABER MERKEZİ