MEB LİSE KAYIT TARİHLERİ 2024: Lise Kayıtları Ne Zaman? MEB Lise Kayıt Nasıl Yapılır?

22 Temmuz Pazartesi günü erişime giren LGS tercih sonuçları açıklandı. meb.gov.tr adresinden yayınlanan LGS tercih sonuçları öğrenen öğrenciler gözlerini kayıt takvimine çevirdi. 2500 civarı liseye merkezi sınav puanına göre öğrenci alımı yapılacak. Peki, lise kayıtları ne zaman? Lise kayıt nasıl yapılır? İşte MEB lise kayıt tarihleri..

MEB LİSE KAYIT TARİHLERİ 2024: Lise Kayıtları Ne Zaman? MEB Lise Kayıt Nasıl Yapılır?

MEB lise kayıt yapacak olan öğrenciler tarihlere odaklandı. 22 Temmuz Pazartesi günü erişime açılan LGS tercih sonuçları ardından öğrencilerin kayıt yapacağı gün merak edildi. Binlerce öğrenci ve velinin gündeminde ilk sırada yer alan LGS yerleştirme sonuçları öğrenen adaylar okullara giriş yapacağı günü öğrendi. Türkiye genelinde 2500 civarında olan liselere merkezi sınav puanına göre öğrenci alımı yapılacak. Peki, lise kayıtları ne zaman? Lise kayıt nasıl yapılır? İşte MEB lise kayıt tarihleri..

LİSE KAYITLARI NE ZAMAN?

22 Temmuz Pazartesi günü LGS tercih sonuçları açıklandı. LGS lise 1. nakil başvuruları 22 Temmuz ve 26 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Henüz lise kayıt tarihleri açıklanmadı. Yerel yerleştirmeyle açık kalan kontenjanlara yerleştirmeye esas nakil işlemleri iki dönem halinde yapılacak. Yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler tekrar nakil talebinde bulunabilecek. Her iki dönemde öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için en fazla 3 okul tercih edilecek.

MEB LİSE KAYIT NASIL YAPILIR?

MEB lise kayıt nasıl yapılır yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okulları tercih edecek olan öğrenciler için esas nakil tercih dönemlerinde kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmayacak. Tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler esas nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayıt alanından seçmek zorunda. En fazla 3 okul tercihi yapılabilecek. Yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla 2 okul seçilebilecek.

Kaynak: Şermin Temur