Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MEB ÖĞRETMEN ATAMA SON DAKİKA AÇIKLANDI: MEB Öğretmen Atama Branş Dağılımı BELLİ OLDU! MEB Yusuf Tekin Öğretmen Atama Takvimi 2024

MEB öğretmen atama son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca adayın dört gözle beklediği 2024 öğretmen atama sayısı açıklandı. Öğretmen atamaları takvimi, branş dağılımı ve başvuru süreci belli oldu. 7 Mayıs Salı günü açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmen atama sayısını duyurdu. Peki, MEB öğretmen atama kontenjanı belli mi? Öğretmen atama branş dağılımı açıklandı mı? İşte öğretmen atama son durum..

MEB öğretmen atama son

MEB Öğretmen atama takvimi ve kontenjan sayısı son dakika bilgisi geldi. Kabine Toplantısı ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Atamaya esas branş dağılımlarını, başvuru takvimini ve süreci paylaşacaktır. Fazla zaman kaybına tahammülümüz yok. Kısa zamanda inşallah atamayı bilhassa bakanımız açıklayacaktır” diyerek 7 Mayıs Salı gününe işaret etti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmen atama sayısını açıkladı. Peki, öğretmen atamaları ne zaman? MEB öğretmen atama branş dağılımı açıklandı mı? İşte MEB öğretmen atama son dakika gelişmesi..

MEB ÖĞRETMEN ATAMA SON DAKİKA

2024 öğretmen atama takvimi 2024 son dakika açıklaması geldi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 20 bin öğretmen atanacağını açıklayarak, “Bizim Bakanlık açısından her branş eşit derece önemlidir. Hiçbir branşın bakan olarak ayırt edecek pozisyonda değilim. İhtiyacımız sayısal olarak neyse daha az ihtiyaç olan bölüme kaynak aktaracak değiliz. Elimizde 130 branşın Türkiye genelinde ihtiyaç tablosunu alırız. Bize tahsis edilen kadro ne kadar orantısını yapmış durumdayız” diye konuştu.

2024 ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ

2024 MEB öğretmen atama takvimi belli olmasıyla branş dağılımları açıklanacak. Milli Eğitim Bakanlığı personel.meb.gov.tr internet adresi üzerinden yayınlanacak başvuru kılavuzu ile öğretmen atama başvuruları yayınlanacak. 20 bin öğretmen atamasında en çok alım yapılacak branş dağılımı şöyle;

1) Sınıf Öğretmenliği: 3.263

2) Özel Eğitim: 2.499

3) Rehberlik 1.597

4) Din Kültürü: 1.594

5) İngilizce: 968