Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MEB Öğretmen Atama SON DURUM: 2024 Öğretmen Atama Kontenjanları Belli Mi? Öğretmen Atama Takvimi 2024

Kabine toplantısı öğretmen ataması son durum beklenmeye başladı. Milyonlarca adayın nefeslerini tuttuğu gün geldi. 12 Şubat Pazartesi günü yapılacak Kabine Toplantısı gündemi öğretmen ataması oldu. Peki, 2024 öğretmen atama kontenjanları belli mi? İşte MEB öğretmen atama son durum..

Kabine toplantısı öğretmen ataması

Kabine toplantısı öğretmen ataması araştırması yapan milyonlarca adayın beklediği an geldi. 12 Şubat Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak Kabine Toplantısı gündemi öğretmen ataması oldu. Büyük merakla beklenen 2024 öğretmen atama kontenjanları beklenmeye başladı. Görev yapacağı günü iple çeken öğretmenlerin ana gündemi MEB öğretmen atama detayları oldu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmen ataması için Kabine Toplantısı’nı işaret etti. Peki, MEB öğretmen atama ne zaman? 2024 öğretmen atama takvimi belli mi? İşte öğretmen ataması 2024 son durum..

KABİNE TOPLANTISI ÖĞRETMEN ATAMASI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atama takvimi 2024 ile kontenjanlar ve branş dağılımları açıklaması yaptı. MEB Yusuf Tekin, “2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapacağız ve tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığımızın bize vereceği kadro sayısı doğrultusunda takvimimizi oluşturacağız. Alabileceğimiz en yüksek sayıyı, atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olacağını tahmin ediyorum. Ama henüz sayıyla ilgili bir şey söylemem yanlış olur. Ama tahmin ediyorum önümüzdeki Kabine Toplantısı’nda bu zaten gündeme gelir. Ondan sonra da bize tahsis edilecek atama sayısına göre, biz de oturup branş bazlı olarak dağılımını yapacağız” dedi.

MEB ÖĞRETMEN ATAMASI 2024

12 Şubat Pazartesi günü toplanacak olan Kabine gündemi netleşti. İç ve dış siyasetin etkili olacağı Kabine toplantısında 2024 öğretmen atamaları ele alınacak. Geçtiğimiz günlerde öğretmen atamalarına yönelik açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in işaret ettiği Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öğretmen atamalarına ilişkin takvimi açıklayacağı bekleniyor. 12 Şubat kabine toplantısında gündeme gelen öğretmen atama kontenjanlarının ilerleyen günlerde branş bazlı çalışmalarla birlikte netleşeceği söyleniyor.