Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MEB Sınıf Anneliği Yasaklandı Mı? Sınıf Annesi Uygulaması Bitti Mi? Sınıf Annesi Ne Demek? Ne Yapar?

Milli Eğitim Bakanlığı flaş karar geldi. Sosyal medyanın en çok konuştuğu olaylardan sınıf anneliği tarih oldu. MEB sınıf annesi kararı geldi. Valiliklere flaş yazı gitti ve bir dönem resmen sona erdi. Peki, sınıf annesi ne demek? Sınıf annesi ne iş yapar? İşte Milli Eğitim Bakanlığı sınıf annesi kararı…

Milli Eğitim Bakanlığı flaş

Milli Eğitim Bakanlığı sınıf anneliği yasakladı mı sorusu günün en çok araştırılan maddelerinden biri oldu. 6 Aralık Salı günü gelen kararın ardından son durum merak konusu oldu. Geçtiğimiz aylarda bir öğrenci ile sınıf annesi arasında yaşanan tartışma görüntülerinin yayılmasıyla karar süreci başladı. Uzun süre sosyal medyada tartışılan sınıf annesi video ardından sesler yükseldi. Tüm Türkiye’nin takibinde olan sınıf annesi çocuk görüntüleriyle harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı kararını açıkladı. Valiliklere sınıf annesi uygulaması yazısı gitti. Peki, sınıf annesi ne demek? Sınıf annesi ne yapar? Sınıf anneliği yasakladı mı? İşte MEB sınıf annesi kararı..

MEB SINIF ANNELİĞİ YASAKLANDI MI?

Gündemin en çok merak edilen başlığı sınıf annesi son dakika bilgisi geldi. Milli Eğitim Bakanlığı 81 il valilerine yazı gönderdi. Flaş yazıyla birlikte okullarda bir dönem resmen sona erdi. MEB tarafından alınan karar sonrası başta öğrenci ve velileri ilgilendiren sınıf annesi uygulaması son buldu. MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Zarife Seçer “Mevzuatta yer olmayan uygulamalar hakkında (Sınıf annesi)” başlığıyla yazı gönderdi. MEB sınıf anneliği yazısında, “Bakanlığımıza yapılan başvurularda bazı okullarımızda “sınıf annesi” adı altında velilerin görevlendirildiği, görevlendirilen bu kişilerin sınıfın çeşitli ihtiyaçları için velilerden aidat ve benzeri adlar altında para topladıkları, ders araç – gereci temini yönünde faaliyetlerde bulundukları ve zaman zaman derslere müdahil oldukları dile getirilmektedir. Ayrıca bu kişilerin, kişisel verilerin korunmasına aykırı olarak öğrencilerin görüntülerini kaydettikleri ve bu görüntüleri çeşitli sosyal medya platformlarında yayınladıkları kamuoyuna yansımaktadır. Bu bağlamda ders öğretmeni dışındaki kişilerin eğitim ortamlarına müdahalesi eğitimin niteliğini bozmakta ve pedagojik ilkelere aykırı durumlar oluşmaktadır. Valiliğinizde okullarda sınıf annesi ve benzeri adlar altında mevzuatta yer almayan uygulamalara mahal verilmemesi, bu konuda okulların uyarılması ve gerekli tedbirlerin alınmasını hususunda gereğini rica ederim” dedi.

SINIF ANNESİ NE YAPAR?

Arama motorlarında sınıf annesi maaşları, sınıf annesi görevleri araştırılmaya başladı. Hemen belirtelim ki okullarda sınıf annesi görevi resmi bir unvan değildir. Özellikle sınıf öğretmenlerine yardımcı olmak için seçilen sınıf anneliği uzun yıllardır okullarda gelenek haline gelen bir uygulamadır. Sınıf anneliği maaşı diye bir şey yoktur. Son günlerde sınıf annelerinin öğrenci ve velilerle tartışma görüntüleri sık sık gündem oluyordu. Geçtiğimiz ekim ayında bir öğrenci ve sınıf annesi arasında yaşanan tartışmanın videosunun TikTok’ta paylaşılmasıyla MEB sınıf anneliği uygulamasını yasakladı.