Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Meclis üyeliği önseçimi için süreç Pazartesi başlıyor!

CHP Genel Merkezi, belediye meclis üyesi adaylığı için ön seçim yapılması istenilen yerleri il başkanlıklarından istedi. CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, hafta başında ilçelerden talepleri alıp genel merkeze ileteceklerini ifade etti.

CHP Genel Merkezi, belediye

CHP Genel Merkezi tarafından il başkanlarına gönderilen genelgede belediye meclis üyesi adaylığı için önseçimlerin nerelerde yapılacağının belirlenmesi için 20 Ocak tarihi son tarih olarak bildirildi. Genelgede, şu ifadelere yer verildi. “Belediye meclis üyeliği çift sıra adaylarının fermuar yöntemiyle örgüt denetiminde önseçimle belirlenmesi esas olmakla; il başkanlıklarımızın ilgili ilçe örgütlerinin de görüşünü alarak 20 Ocak 2024 Cumartesi günü saat 12.00’ye kadar hangi seçim çevresinde, örgüt denetiminde önseçim talep edileceğini, örgüt denetiminde önseçim talep edilmiyorsa gerekçesinin gönderilmesi…”

“YAZI DAHA GELMEDİ”

Genelgenin henüz il başkanlıklarına gönderilmediğini ifade eden Sarı, sürecin Pazartesi günü başlayacağını ifade etti. Sarı gazetemize yaptığı açıklamada, “Böyle bir süreç olacak. İlçe başkanları görüşlerini bildirecekler. Biz de genel merkeze bildireceğiz. Son gün bugün değil. O yazı daha hiçbir il başkanlığına gelmedi. Bize de gelmedi” dedi.

İLÇELER FİKİRLERİNİ BİLDİRECEK

Sürecin sümenaltı edileceğini iddialarına da tepki gösteren Başkan Sarı, “Neden sümenaltı edilsin. İlçe Başkanlıklarına da eş zamanlı geliyor. Yazı geldikten sonra ilçeler fikirlerini bildirecek. Hafta başı ilçe başkanlıkları görüşlerini bize bildirecek biz de genel merkeze bildireceğiz. Süreç daha başlamadı” ifadelerini kullandı.