Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mega Metal halka arz ne zaman, kaç lot verir? Mega Metal halka arz hisse fiyatı ve kodu

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanan haftalık bülten, bu hafta halka arzı onaylanan üç şirket arasında Mega Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin yer aldığını duyurdu. Şirket, bakır ve tel sektöründe lider bir üretici olarak dikkat çekiyor ve halka arz sürecine adım attı. İşte, halka arz detayları:

Halka Arz Tarihi ve Detayları: Mega Metal San. ve Tic. A.Ş’nin halka arz tarihi henüz netleşmemiş olsa da, beklentilere göre 6-7-8 Aralık tarihlerinde gerçekleşmesi planlanıyor. Halka arzın ardından şirket, mevcut sermayesini 225.000.000 TL’den 265.000.000 TL’ye çıkaracak.

Halka Arz Fiyatı: Mega Metal’in halka arz fiyatı, lot başına 28,30 TL olarak belirlendi. Şirketin halka arz büyüklüğü ise 1.775.825.000 TL olarak açıklandı. Eşit dağıtım planı çerçevesinde, şirket fiyat istikrarı planlamamaktadır.

Borsa Kodu ve Lot Dağılımı: Mega Metal San. ve Tic. A.Ş’nin borsa kodu “(MEGMT)” olarak beklenirken, halka arzda eşit dağıtım yapılacak. Şirketin halka açıklık oranı %22,64 olup, 53.000.000 Lot pay ve 9.750.000 Ek Lot dağıtılacak. Sermaye artırımı için 40.000.000 Lot, ortak satışları için ise toplamda 22.850.000 Lot ayrılmıştır.

Şirket Profili: Mega Metal San. ve Tic. A.Ş., bakır tel sektörünün lider üreticilerinden biri olarak öne çıkıyor. 30 yılı aşkın süredir Kayseri’de oksijensiz elektrolitik bakır tel üretimini gerçekleştiren Mega Metal, yıllık 48 bin ton kurulu kapasiteye sahiptir. Süper ince bakır tel üretiminde Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen kuruluşları arasında yer alırken, kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında bulunmaktadır. Halka arz ile birlikte şirket, yeni bir döneme adım atmayı hedefliyor.