Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mehmet Aşıla’da İsveç’e ret vermiş

İsveç’in NATO üyeliğiyle ilgili dün TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylamada AKP grubu “Evet” kararı alırken AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’dan ret oyu gelmişti. Kararın ardından bir diğer ret ise Mehmet Aşıla’dan geldi.

İsveç’in NATO üyeliğiyle ilgili

İsveç’in NATO’ya katılımıyla ilgili kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Genel Kurul’daki oylamada 287 kabul, 55 ret oyunun yanı sıra 4 de çekimser oy kullanıldı. Oylamada grup kararı alınmadığı için AKP cephesinden Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ve İstanbul Milletvekili İsmail Erdem ret oyu vermişti. Yaman’ın kararının ardından bir ret oyu da Mehmet Aşıla’dan geldi. Konu ile ilgili konuşan Aşıla “Tabi ki ret oyu vereceğiz.” ifadelerine yer verdi.

“İSVEÇ’E NATO YOLUNUN AÇILMASI KABUL EDİLİR BİR DURUM DEĞİL”

Konu ile alakalı Yeniden Refah Partisi Kocaeli Milletvekili ve Yeniden Refah partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet AŞILA mecliste özetle şu sözleri sarf etti.
Kutsallarımıza saldıran İsveç’e NATO yolunun açılması kabul edilebilir bir durum değildir. Avrupa birliği pazarlığı da boştur. Yapılan Tüm uyarı dikkate almayan İsveç’in NATO’ya kabulü İsveç’i bizden üstün olduğunun kabulüdür. 60 Avrupa birliği kapısında bekletilen Türkiye NATO içeresinde de gerekli ağırlığını gösterememektedir.

” TABİ Kİ RET OYU VERECEĞİZ”

İsveç, Türkiye Cumhuriyeti’ni doğrudan hedef alan terör örgütleri ve terörist faaliyetler karşısında adım atmadıkça, hamle yapmadıkça, terörün, terör örgütlerinin finansmanı konusunda kanun çıkarıp mücadeleye girmedikçe, Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını birliğini ve dirliğini hedef alan teröristlerin yargı kararlarına ve kırmızı bültenlere rağmen Türkiye’ye iadesini sağlamadıkça ve İsveç Kura-ı- Kerim yakanlara korudukça biz İsveç’in NATO’ya üyeliğine Türkiye büyük millet meclisinde tabiki ret oyu verecektik.”