Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Vasfi Aşçı

Mehmet Delioğlu’nun ardından

Karate camiamızın çınarlarından ve Yalova ilimizin kıymetli değerlerinden biri olan sevgili Mehmet Delioğlu hocamızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum. Kaybettiğimiz bu koca çınarı rahmetle anıyor, ailelerine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Yıllarca spor hayatının içerisinde sporcu, antrenör, hakem ve il temsilciliği görevlerinde bulunan Mehmet Delioğlu, tedavi süresindeki rahatsızlık neticesinde ebediyete irtihal etmesi hepimizi derinden üzdü.
Spor kamuoyunun yakından tanıdığı ve çok sevdiği Mehmet hocamız spor camiasının sevilen insanlarını fazlasıyla hissedeceğimiz güzel insanı kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Üstat Yaşar Kemal’in dediği gibi “O iyi insanlar, o güzel atlara binip gittiler.” Yakın zamanda Dursun Bulut hocamız ve çok geçmeden Mehmet Delioğlu hocamız, bu iki güzel insan spor camiasında uzun yıllar hizmet etmiş onları çok yakından tanıyor olup birlikte olmaktan her zaman gurur duymuşumdur. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Karate spor camiasının başı sağ olsun.

Mehmet Delioğlu sadece bir antrenör değil, aynı zamanda Yalova’da sporun öncüsü, ilk salon sporlarının kurucusu olarak binlerce sporcu, antrenör ve hakem yetiştirmiş, her yaştan insana ilham kaynağı olmuştu. Yalnızca yaşadığı şehirde değil, ülke çapında birçok dostluklar kurarak, her şehre dost elini uzatmış ve yardımlaşmayı bir yaşam biçimi haline getirmişti.

Mehmet Delioğlu, yardımseverliği ve güler yüzüyle tanınan, adaletsizlik karşısında daima dimdik duran bir insandı. Ailesi ve dostları onun için her şeyin önündeydi. Her zaman mazlumun yanında, zalimin karşısında duran bu cesur yürek, bizlere birçok değer bıraktı. Dini inançlarına sıkı sıkıya bağlı bir insan olarak, her daim kitap okuyan ve kendini geliştiren, bilgiye olan tutkusu ve insanlara doğru yolu göstermek için verdiği mücadeleyle hepimize örnek oldu.

Son günlerinde tüm aile efradı, yakın akrabaları ve spor camiası ile helalleşen Mehmet hocamız ile rahmetli olmadan 13 gün önce de görüşmüş, helallik almıştık. “‘Tüm herkese hakkım helaldir” diyerek vedalaştı. Oğlu Muhammed Ali ile kendisi hakkında yaptığım sohbette hepimize nasihatlerini ve vasiyetlerini ileterek huzur içinde son yolculuğuna hazırlandığını söyledi. Ölümünden iki saat önce artık çok yorulduğunu dile getirip, ‘Beni almaya neden gelmediler, artık gelsinler” diyerek uykuya dalmış ve bu son uykusunda ruhunu teslim etmiş.

Spor camiasında sayısız dostu ve arkadaşı bulunan Mehmet hocamızın, Türkiye’nin dört bir yanından insanları bir araya getiren, yalnızca sporu değil insan olmanın erdemlerini de öğreten, gelecek nesiller tarafından her zaman hatırlanılacak, bir rehberdi. O’nu kaybetmenin acısını derinden yaşarken, arkasında bıraktığı manevi miras ve güzel anılarla onu her zaman sevgiyle ve minnetle anmamıza vesile olacaktır.

“Mekânın cennet olsun” Mehmet hocam.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER