Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mehmet Eşin: Beni devlet değil FETÖ tutukladı

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Eşin, gazetemizi ziyaret etti. Eşin, “Gözaltına alındığım operasyonu devlet değil FETÖ yaptı. Yani beni devlet değil FETÖ tutukladı” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı

31 Mart tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlere haftalar kala siyasi partiler çalışmalarını sürdürüyor. İlimizde ittifak yapmayan ve 12 ilçe 1 Büyükşehir’de kendi adayı ile seçime girecek olan Hüdapar saha çalışmalarını hızlandırdı.

2011 YILINDAKİ HİZBULLAH OPERASYONU

Hüdapar’ın Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Büyükşehir Adayı Mehmet Eşin gazetemizi ziyaret etti. Eşin’e ziyareti sırasında Hüdapar İl Başkanı İbrahim Yolcu eşlik etti. Aday Eşin, 2011 yılında tutuklandığı Hizbullah operasyonu hakkında da bilgi verdi. Mehmet Eşin, “Operasyonu devlet değil FETÖ yaptı” dedi.

“TÜRKİYE’NİN HÜDAPAR’A İHTİYACI VAR”

İşte Mehmet Eşin’in açıklamalarından satır başları; “Kocaeli’de her ilçede adaylarımızı gösterdik. Tüm adaylarımız ile çalışacağız, mücadele edeceğiz. Çaba bizden takdir Allah’tan. Türkiye’nin Hüdapar’a ihtiyacı var. Çünkü biz hiçbir etnik kimlik üzerinden siyaset yapmıyoruz.

“İNSANLARIN SİYASETE GÜVENİ KALMAMIŞ”

Maalesef sahada şunu fark ettim; insanlarımızın siyaset kurumuna güveni kalmamış. Vatandaşlarımıza verilen sözler yerine getirilmemiş. Bir siyasetçi belediye başkanı olduktan sonra herkese eşit davranmalıdır.

“VATANDAŞLARIMIZ ŞİKAYETÇİ”

Belediye başkanlığı makamı ciddi bir emanet. Belediye başkanının güvenilir biri olması gerekiyor. Emanete iyi sahip çıkacak insanlar olmalı. Vatandaşlarımız belediyelerin ve ülkenin gidişatından şikayetçi.

“MERKEZE İNSANI KOYACAĞIZ”

Biz belediye başkanı olduğumuz zaman adil olacağız, insanı merkeze koyacağız. İnsanlarımızı mutlu etmek hem maddi hem de manevi olarak destekleyeceğiz. Şehrimizi emin ve güvenli kılacağız.

“TİNERCİLER MESKEN EDİNMİŞ”

Çocuklarımız, gençlerimiz ve kadınlarımız güvenle sokaklara çıkabilecek. Derince’de bulunan Millet Bahçesi’ni tinerciler mesken edinmiş. Ne kadar büyük parklar yaparsan yap, vatandaşlarımız için güvenli bir alan yaratmak zorundayız.

“RAYLI SİSTEME AĞIRLIK VERİLMELİ”

Kocaeli’de birçok sorun var. Sokak köpekleri, otopark, ulaşım sorunları en çok öne çıkan sorunlar. Eğer tedbir alınmazsa birkaç sene içinde trafik konusunda İstanbul’u geçecek Kocaeli. İlçeler arasındaki raylı sistemin daha çok yaygınlaşması gerekiyor.

“SOKAKTA HAYVAN KALMAYACAK”

Avrupa sokaklarında hiç başıboş sokak hayvanı yok. Her sokak hayvanının bir sahibi var. Kocaeli’de sahibi olmayan sokak köpeklerini toplayacağız. Sahiplenmek isteyenlere sahiplendireceğiz. Kalanlar toplama merkezlerimizde yaşayacak.

“DİLENCİLERİ TOPLAYACAĞIZ”

İlimizdeki dilencilerin hepsini toplayacağız. İhtiyacı olanları tespit edip ihtiyaçlarını karşılayacağız. İhtiyacı olmayan istirmacıların ceza alması için elimizden gerekeni yapacağız.

“MUSLUKLAR KISILIRSA, HAVUZ DOLAR”

Evlenemeyen gençlerimize maddi destekte bulunacağız. İsterlerse 1+1 evler tahsis edeceğiz ve onlara kira yardımı dahil birçok yardım yapacağız. Bize ‘parayı nereden bulacaksınız?’ diye soranlar oluyor. İsrafın önünü keseceğiz. Musluklar kısılırsa havuz dolar.

“OLUMSUZ TEPKİ ALMADIK”

Kocaeli sokaklarında çalışmalar yapıyoruz. Sahada herkesle iletişim kuruyoruz. Partili, partisiz ayrımı yapmıyoruz. Şu ana kadar olumsuz bir tepki almadık. Çünkü biz herkese ‘insan’ olarak bakıyoruz.

“4 BÜYÜKŞEHİR HARİÇ…”

Geçtiğimiz genel seçimlerde ülkemizin menfaatleri için AK Parti ile ittifak yaptık. Ancak yerel seçimlerde 4 büyükşehir hariç (İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa) kendi adaylarımız ile giriyoruz. Bu 4 büyükşehirde AK Parti’yi destekleyeceğiz.

“GENÇLERİMİZ TECRÜBE KAZANACAK”

Türkiye genelinde birçok kadın belediye başkan adayımız var. Derince’de 2 tane kadın meclis üyesi adayımız var. En fazla genç belediye başkan adayı çıkaran parti biziz. Gençlerimiz bu yerel seçimlerde önemli tecrübeler kazanacak” dedi.

“BASIN MENSUBUYDUM”

Mehmet Eşin, 2011 yılında Hizbullah Terör Örgütü operasyonunda gözaltına alınmasıyla ilgili ise şöyle konuştu: “O dönem Hizbullah operasyonu kapsamında gözaltına alındım. Basın mensubuydum. Operasyonu devlet değil FETÖ yaptı.

“İLK DAVADA TAHLİYE OLDUM”

Beni gözaltına alan hakim, savcı, polis hepsi şu anda FETÖ’den içerde. 9 ay içerde kaldım ama bu süre içerisinde hiçbir dava görülmedi. Çıktığım ilk davada tahliye oldum. İçeri alınmamın sebebi telefon görüşmeleriydi.

“BENİM SİLAHIM BİLE YOK”

Mesela telefonda bir arkadaşa ‘Celal ağanın oteline gel diyorum’ bana soruyorlar. ‘Celal ağanın örgütteki konumu nedir?’ gibi. Anlayacağınız ben yargının mağduruyum. Çamur atmak için yaptılar. Yapılan haberlerin üzerine çok durmuyoruz. Bu haberleri Hüdapar’ın düşmanları ortaya çıkartıyor. Benim silahım bile yok.”

MEHMET EŞİN KİMDİR?

1973 yılında Mardin’de doğdu.
İlköğretimi ve ortaöğretimi Şanlıurfa’da tamamladı.
Dicle Üniversitesi Siirt Eğitim Fakültesinden 1994 yılında mezun oldu.
2009 yılına kadar öğretmenlik yaptı.
2009 yılından itibaren gazetecilik mesleğine başladı.
Farklı sivil toplum kuruluşları ve platformlarda yetkili olarak görev aldı.
2012 yılında kurulan Özgür Kudüs Platformu kurucu başkanı olarak görev yaptı.
Selahaddin Eyyubi Enstitüsünün kurucu başkanlığını yaptı.
HÜDA PAR ile aktif siyasete atıldı.
Genel İdare Kurulu Üyeliği, AR-GE Başkanlığı ve Dış İlişkiler Başkanlığı görevlerinde bulundu.
Halen Hüdapar Genel Başkan Yardımcısı.
Evli ve 5 çocuk babası.