Mehmet Murat Sevindik yeni ve üretken bir oda için İçmimarlar'a aday

TMMOB İçmimarlar Odası Kocaeli Şubesi Başkan adayı Mehmet Murat Sevindik yeni bir dönem için yola çıkıyor. Gazetemizi ziyaret eden Sevindik, elini taşın altına koymaya hazır.

Mehmet Murat Sevindik yeni ve üretken bir oda için İçmimarlar'a aday

2009 yılında Kocaeli Üniversitesi'nde öğrenciyken kendine verdiği sözle başlayan bir serüven. İçmimarlık alanındaki yılların deneyimi ve tutkusuyla, İçmimarlar Odası Kocaeli Şubesi'nin kuruluşunda kurucu üye olarak yer alan Mehmet Murat Sevindik, şimdi de dinamik bir ekip ile daha yenilikçi bir vizyonla hareket etme kararı alarak, şube yönetimine hazırlanıyor.

DAHA ÜRETKEN BİR DÖNEM İÇİN

Sevindik öncülük ettiği 4. dönem şube yönetim kurulu adaylığı ile içmimarlık sektöründeki dinamizmi artırmayı, daha etkili bir çalışma ortamı oluşturmayı ve sektöre yenilikçi bir bakış açısı getirmeyi hedeflediğini söyledi. Aday Sevindik, üye meslektaşların desteği ile içmimarlık sektöründe daha inovatif ve üretken bir döneme kapı aralamayı amaçlıyor.

DEĞER VE PRENSİPLERİ

Mehmet Murat Sevindik, yönetim çalışmalarına hem meslektaşlarımızı hem de öğrenci arkadaşlarımızı profesyonel bilgi birikimini artırmayı, sektördeki yeniliklere adaptasyonu kolaylaştırmayı ve mesleki ağlarını güçlendirmeyi hedefleyerek, aşağıdaki değerler ve prensip ile devam edeceğini söylüyor:

- Mesleki Hukuk Mücadelesi: İçmimarlar için hukuki destek ve koruma sağlayarak mesleki hakların korunması sağlamak.

- Dijital Söyleşiler: Sektördeki yenilikleri ve bilgi paylaşımını desteklemek amacıyla dijital platformlarda düzenlenecek etkinlikler yapmak.

- Mesleki Ayrıcalık: İçmimarların mesleklerini daha etkin bir şekilde icra etmeleri için destekleyici programlar ve protokoller imzalamak.

- Meslek Bilinirliği ve İletişim: İçmimarlık mesleğinin toplumda daha geniş kitlelere ulaşması için iletişim ve farkındalık çalışmaları yapmak.

- Mesleki Buluşmalar: İçmimarlar arasında etkileşimi artıracak, bilgi paylaşımını ve iş birliğini teşvik edecek etkinlikler ve buluşmalar düzenlemek.

-Teknik Geziler: Teknik geziler ve atölye ziyaretleri gibi etkinlikler düzenleyerek üyelerine pratik bilgiler sunmayı planlamak. Bu etkinlikler ile içmimarlık alanındaki güncel gelişmeleri yerinde inceleme fırsatı oluşturmak.

MEHMET MURAT SEVİNDİK KİMDİR?

2011 yılında Kocaeli Üniversitesi MTF İçmimarlık bölümünü, Yüksek Lisans Eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi İçmimarlık programında tamamladı. 2011-2016 yılları arasında tasarım direktörlüğü ve proje yönetimi konusunda sektörde çalıştı. 2016 yılında "Ekolojik tasarım, sürdürülebilir hayat" mottosuyla Termit İçmimarlık şirketini kurarak; Ofis, konut, karma ve mobil yapılarda tasarım ve uygulama hizmeti vermekte. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi İçmimarlık Bölümü öğrenci temsilcisi olarak başlayan İçmimarlar Odası serüveni; 12. Dönem İçmimarlar Odası İstanbul Şubesi yönetim kurulu üyeliği, İçmimarlar Odası Kocaeli Şubesi kuruculuğu, İçmimarlar Odası Kocaeli Şubesi 1. ve 2. Dönem Şube sekreterliği, 3. Dönem yönetim kurulu üyeliği görevini yaptı.

Kaynak: HABER MERKEZİ