Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MEHMET ŞİMŞEK KİRA ZAM ORANI 2024 SON DAKİKA: 1 Temmuz’dan Sonra Kira Artış Oranı Kaç Olacak? Yüzde 25 Kira Sınır Kalktı Mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 25 kira zammı açıklaması yaptı. Halihazırda devam eden yüzde 25 zam sınırı biteceği tarih merak konusu oldu. Peki, 25 kira artışı kalktı mı? 1 Temmuz’dan sonra kira artış oranı kaç olacak? İşte Mehmet Şimşek kira artış oranı açıklaması..

Hazine ve Maliye Bakanı

Milyonlarca vatandaşın gündeminde ilk sırada yer alan kira zam oranı 2024 açıklaması geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek basit usul kira sınırı 2024 duyurusu yaptı. Fahiş fiyat artışına yönelik 2 yıldır yapılan uygulamanın biteceği tarihi açıklayan Mehmet Şimşek, “Piyasada fiyatlara müdahale edilmemesi gerektiğine inanıyorum. Bütün alanlarda müdahale edilmemeli” diye konuştu. Peki, 1 Temmuz’dan sonra kira artış oranı kaç olacak? Yüzde 25 kira artışı kalktı mı? İşte Mehmet Şimşek kira artış oranı açıklaması..

YÜZDE 25 KİRA ARTIŞI KALKTI MI?

Temmuz ayı kira artış sınırı açıklaması yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Kira artışlarına yüzde 25 sınırının devam etmesi için bir sebep görmüyorum. Etmemesi gerektiğini düşünüyorum. Devam etmesi yönünde bir sebep görmüyorum” diyerek uygulamanın daha fazla sürmeyeceği yönünde fikir beyan etti. Devamında ise, “Piyasada fiyatlara müdahale edilmemesi gerektiğine inanıyorum. Bütün alanlarda müdahale edilmemeli. Bütçe üzerinden harcama yapıyoruz ama bu harcamaları üretken alanlarda yapalım” dedi. 2 yıldır süren kiralarda yüzde 25 zam sınırı uygulaması uzatılmaması halinde 1 Temmuz 2024 itibarıyla sona erecek.

KİRA ARTIŞI NEYE GÖRE YAPILIR?

Kira artışı neye göre yapılır temelde kira artışının hesaplanması TÜFE değerlerine bakılarak yapılır. Mevcutta ödenen kira ile TÜFE oranı çarpılır ve çıkan sonuç 100’e bölünür. Bu şekilde aylık kira artış miktarı hesaplanır. Örneğin kiranız 1000 TL ise TÜFE ortalaması yüzde 15 ise uygulanacak zam artışı 150 TL olarak yansır.