Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mehmet Uçum’dan ‘Hükumet Modeli’ notu

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, ‘Bir hafta sonu notu’ başlığıyla yayımladığı mesajında, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne dair açıklamalarda bulundu. Uçum, “Aslında partili cumhurbaşkanlığı sistemi diye bir hükümet modeli yok” dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ilişkin X hesabından açıklamalarda bulundu.

“PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ DİYE BİR MODEL YOK”

Uçum, partili cumhurbaşkanlığı sistemi diye bir hükümet modeli olmadığını söyledi. Uçum, yeni anayasa çalışmalarına dair ise  “Başkanlık sisteminden başkanlık sistemine geçilemez şu söylenirse anlamlı olur; başkanlık sistemimizin varsa aksaklıklarını giderelim, eksiklerini tamamlayalım, sistemi geliştirelim. Bu her zaman tartışılabilecek makul ve meşru bir yaklaşım olur, yapılması da gerekir. Zaten yeni anayasa çalışmalarında bunların gündeme geleceği rahatlıkla öngörülebilir” ifadelerini kullandı.

“HİÇ BİLMEMEKTİR”

Uçum, “Cumhurbaşkanının partili olmasına karşı çıkmak, demokratik siyaset hakkını yüzde elliden fazla oyla seçilmiş cumhurbaşkanına yasaklamayı savunmak en hafif deyimiyle demokrasiyi anlamamak, başkanlık sistemini ise hiç bilmemektir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomi gündeminde emeklilik sistemiyle alakalı
Sıradaki Haber Emekliler dikkat! Sistem değişiyor, prim kesilebilir…