Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mehmet Ümit Küçükkaya: Pazar fiyatları bizim gerçek gündemimiz

İzmit Belediyesi Meclis Başkanvekili Mehmet Ümit Küçükaya’dan kendine has üslubuyla gündemi değerlendirdi. Merih Demiral ve ‘bozkurt’ melesini ele alan Küçükkaya, “Pazar fiyatları bizim gerçek gündemimiz” dedi.

İzmit Belediyesi Meclis Başkanvekili

Merih Demiral ve bozkurt meselesi Türkiye’nin gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Meseleye bir yorum da İzmit Belediyesi Meclis Başkanvekili Ümit Küçükkaya’dan geldi.

ÜÇ FOTOĞRAFTA GÜNDEM

Küçükkaya sosyal medyadan yaptığı açıklamada üç farklı fotoğrafla gündemi değerlendirirken Merih’in hareketini ve bozkurt işaretini şu sözlerle ele aldı, “Üç fotoğrafta Türkiye gündemi… Merih Demiral gol sevincinde bozkurt yapması tüm gündemi ele geçirdi. Bu işareti yapması beni hiç rahatsız etmedi. Eden arkadaşların eleştiri noktalarını da haklı bulduğum noktalar da yok değil.

TÜRK SİMGELERİNDEN BİRİ

Bozkurt resmi olmayan Türk simgelerinden biridir. Evet Ruslar: Ayıyı, Fransızlar horozu, Almanlar kartalı simge olarak kullanır. Lakin bunların hiçbiri resmi simgelerde değildir. Hatta Mustafa Kemal’e bozkurt hikayesini anlatıp simge yapalım teklifine bizler ilim ve bilimle simgeler bulalım hikayeleri geçiniz diye cevabı da var. Yani tek başına simge olamayacak kadar detay olsa da Türk tarihi açısından yok sayılamaz.” Sözlerine devam eden Küçükkaya meseleye başka bir açıdan bakarak tarihte Türk futbolcuların yaptığı başka siyasi hareketleri hatırlatan Küçükkaya, “Ama benim bu hususta itiraz edişimin bakış açısı başka; Türk futbolunda ne zaman; Emek, sendika, adalet hatta gençlerin idamına ses çıkarılsa siyasetle futbolu karıştırmayın diyen egemenler bazı olaylara o kadar toz pembe bakar ki..

METİN KURT, KEMALETTİN ŞENTÜRK, METİN OKTAY…

Metin Kurt. GS efsane sol kanadı. Futbolcuları sendikalı yapmak istedi diye yok edildi resmen. Bakın fanatik GS’li insanlar bile çok hatırlamaz bu efsaneyi. Kemalletin Şentürk ülkemize ön libero kavramını getiren adam. İşçi partisine oy vereceğim dedim diye; hemen sepetlendi FB’den. Metin Oktay’ı bile Denizlerin idamına karşı imza topladı diye neredeyse yok etmeye çalışanlar oldu bu ülkede. Ve ne yazık ki bu ülkeye; Hakan Şükür’leri, Arif Erdem’leri siyasetten uzak karakterlermiş diye yıllarca gözümüze gözümüze soktular. Sözün özü bir devrimci sol yumruğunu kaldırmasını da ülkücünün bozkurt işareti kadar sahip çıktığımızda ülkemize gerçekten sahip çıkacağız.” ifadelerini kullandı.

İKİNCİ FOTOĞRAFI UNUTMAYIN

Sözlerine Merih Demiral gündeminin yapay olduğunu, asıl meselenin ekonomi, israf ve yoksulluk olduğunu hatırlatarak son veren Küçükkaya, “Bakın ben bile ne kadar uzattım. Gelelim ikinci fotoğrafa. Bu ikinci fotoğrafta ki gülümseyen sempatik abinin ! adı: CAHİT TURHAN. Kuzey Marmara Otoyolu İşletmesi’nin CEO’luğuna getirilen eski Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’ın, Bakanlığı döneminde aynı işletmeye tutturulması imkansız olan 1 milyar 338 milyon “ilave araç geçiş garantisi” verdiği ortaya çıktı. Türkiye’deki mevcut tüm otomobiller Kuzey Marmara Otoyolu’ndan 87 kez geçse bile ilave garanti edilen araç geçiş sayısı tutturulamıyor. İşte yaparsa AKP yapar icraatlarından biri. Sözün özü ilk fotoğraf bizi oyalarken ikinci fotoğrafta ki abilerin marifetiyle üçüncü fotoğraf bizi can evimizden vuruyor. Üçüncü fotoğraf yani pazar fiyatları bizim gerçek gündemimiz. Gençler istediği işaretleri yapsın boşverin gitsin hepsine sahip çıkalım. Ama ikinci fotoğrafta ki abileri hiç mi hiç unutmayalım.” cümlelerini kullandı.