Mehmet Uzun net konuştu: Yeterince asılmıyor mu? Asıl hedefi başka mı?

AK Parti İzmit Belediye Başkan aday adayı Mehmet Uzun, Nokta Gazetesine yaptığı ziyarette son derece önemli açıklamalarda bulundu.

Mehmet Uzun net konuştu: Yeterince asılmıyor mu? Asıl hedefi başka mı?

AK Parti İzmit Belediye Başkan aday adayı Mehmet Uzun, önceki gün Nokta Gazetesini ziyaret etti. Mehmet Uzun, kendisi hakkında merak edilen sorulara cevap verdi. 2003-2013 yılları arasında iki dönem il gençlik, iki dönem de il ana kademe yöneticiliği yaptığını hatırlatan Mehmet Uzun, hakkında türetilen, “Mehmet Uzun’un asıl hedefi başka. Sıçrama yapmak istiyor” gibi dedikodulara da yanıt verdi. İşte Mehmet Uzun’un öne çıkan açıklamaları:

TEŞKİLATA UZAK BİR İSİM Mİ?

Mehmet Uzun AK Parti teşkilatlarına uzak bir isim mi?

Ben iki dönem gençlik kollarında yöneticilik, başkan yardımcılığı yaptım. İki dönem il yöneticiliği yaptım. 2003-2013 yılları arasında kesintisiz bir şekilde teşkilatlarda çalıştım. Kandıra koordinatörlüğü görevini üstlendi. Daha sonra gelişen süreçte memuriyet hadisesi olunca, mecburen teşkilatlardan çekilmek durumunda kaldık. Ben bu teşkilatın kurulduğu günden bu yana görev almış, verilen görevleri yapmış biriyim.

YETERİNCE ÇALIŞMIYOR MU?

“Mehmet Uzun İzmit adaylığı için yeterince asılmıyor” yorumlarına ne diyorsunuz?

Benim kendime yakıştırdığım, daha doğru olacağını tahmin ettiğim, bu sürecin, aday adaylık süreci olduğu için nezaketimizi, nokta ziyaretlerle, samimiyetimizle birebir diyalogların daha yerinde olacağını düşünerek çok kalabalık oluşturmadan gerek kalır. Gerek esnafla gerekse geriye dönük görev yaptığım İzmit’in muhtarlarını birebir ziyaretlerle onlara iptal tecrübeyle zaten beraber birçok motorla tecrübe ettiğim bir durum oldu. Ve Kararlılığımızı hissettirdik. Burada sürecin darlığı kendi adıma o süreci de sahada birebir işlemek istiyordum. Belki reklam tarafıyla billboardları veya benzeri bir takım haber alma süreçlerini çok daha olamadığımızı veya o süreci vakit ayırmadığımızı ortaya çıkartıyor. Teşkilatıma şunu söylüyorum. İlla ben değilim fakat bu işi başarabileceğime inancım çok yüksek. Kimseyi kırmadan, dökmeden mücadele etmeye çalışıyoruz.

DERS ALINMIŞTIR

Bir dönem şu olay çok fazla konuşuldu İzmit adaylığı için. Aday adaylık başvurusu yapan Muharrem Tutuş, Talha Kös ve Mehmet Uzun’un dışında başka bir isim aday gösterilecek… Bu durum sizin çalışmalarınızı, psikolojinizi nasıl etkiledi?

Heyecanımızı yansıttığımız günden bugüne aday adaylığı içerisinden birinin olması daha yakışıklıdır kanaatindeyiz. Toplumun tabanının da refleksi bu yönde. Ancak ben önce en doğru adayla, en doğru şekilde kazanabilir ve bu hizmeti sağlayabilir modelin uygulanması gerek. Kendi adıma genel merkezin kararına saygı duyuyorum. Ve her ne olursa olsun teşkilatımın da yanında mücadele edeceğimi temayülden bizim tanıtım toplantısına kadar her gün söyledim. Bizler üç aday adayıyız. Birbirimize laf olmuyoruz. Rakip olmayız. Birbirimize destek oluruz. Yardımcı oluruz. Birbirimizin eksini tamamlayabiliriz. Ben bu niyetliyim en azından dedim Bununla beraber de umuyorum ki genel merkezde geçtiğimiz dönemki atama veya verdiği kararı tecrübe ederek aday adaylarının değil de kendi içinde verdiği kararı tecrübe etmiştir. Ve toplumun nabzını değerlendirme adına ders çıkarmıştır.

“BENİM DE KULAĞIMA GELDİ…”

Mehmet Uzun’un asıl hedefinin İzmit adaylığı değil de farklı nedenlerle aday adayı olduğu şeklinde türetilen bir dedikodu var…

Benim de kulağıma geldi bir iki yerde. Ya işte Mehmet'in esas derdi işte başka bir şey de hani burada bir görüntü yapıyor. gibi Böyle bir görüntüye ihtiyacım niye olsun? Ben zaten bu teşkilatın biraz evladıyım. Bu teşkilat bana görev veriyor. İzmit Belediyesindeki görevimin ardından Gölcük’te belediye başkan yardımcılığı yapmışım. Bir sonraki görevimi gene teşkilatımı verecek. Kendince bu söyleyen arkadaşlar nasıl oluyor? Niye söylüyor? Ne maksadı söylüyor? Birebir bunu duymak ve anlamak lazım. Kendi adıma anlamlandıramıyorum. Ama kim ne ediyor? Demek ki beni tanımıyor. Beni tanımadığı gibi kendi kurmuşluğuna malzeme ediyor. Zaten bizim bir görevimiz var, istifa ediyoruz. Ben bu görevi yapabileceğimi düşünüyorum, ve bu yola çıktım. Ötesini berisini hesaplamadım.

İZMİT’TE HALK YÖNETİMDEN MEMNUN DEĞİL

İzmit’te halk mevcut yönetimden rahatsız, gözlemde bulunduğumda ve analiz ettiğim de bunu görüyorum. Ben bir dönem İzmit’te çalıştım. Buradaki eksikleri, yapılanları, bugün yapılmayanları görüyorum. İzmit dinamik bir yer. İzmit’te, inşallah kısa bir süre içinde de Tahir Büyükakın da açıklanacak, Büyükşehir’le beraber koordineli bir şekilde hareket etmek gerekiyor. İzmit’in kaynaklarını çok verimli bir şekilde kullanmak istiyoruz. Birçok proje üretilebilir. Sürdürülebilir ve kalıcı projeler üzerine odaklanmak gerekiyor. Bunun için de heyecanım da var, gücüm de var, tecrübem de var.”

Kaynak: HABER MERKEZİ