Meka Beton halka arz ediliyor: İşte detaylar ve takvim!

Meka Beton (MEKAG) halka arza hazırlanıyor. İşte MEKAG halka arz tarihine dair bilgiler, katılım bankaları ve SPK bülteni detayları.

Meka Beton halka arz ediliyor: İşte detaylar ve takvim!

Beton sektörünün önde gelen firmalarından Meka Beton, halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurdu. Bu başvurunun kabul olmasıyla birlikte, borsa ve yatırım dünyasını yakından takip edenler, "Meka Beton katılım endeksine uygun mu?", "MEKAG halka arz tarihi ne?" gibi soruların yanıtlarını araştırmaya başladılar.

Meka Beton Santralleri İmalat San. ve Tic. A.Ş. halka arz durumu şu anda sektörün en çok konuşulan konularından biri haline geldi. MEKAG bist konuyla ilgili olarak, 16.900.000 lot dağıtılacak olan Meka Beton halka arzındaki gelişmeler de merak konusu.

Sermaye Piyasası Kurulu, beton kırma, işleme ve üretimi konusunda lider konumda olan Meka Beton Santralleri İmalat Sanayi şirketinin halka arz başvurusunu onayladı. Ancak şirketin halka arz tarihi hakkında resmi bir açıklama henüz gelmedi.

SPK bültenine göre; halka arz, sermaye artırımı ve ortak satışı yöntemiyle gerçekleştirilecek. Toplamda 62,5 milyon lira sermaye artırımı yapılacak. İhraç edilecek 12,5 milyon lira nominal değerli hisse ile kurucu Mehmet Kaybal'a ait 4,4 milyon lira nominal değerli hisse satışı gerçekleştirilecek.

Halka arzda hisse başına 25 lira talep edilecek. Eğer tüm hisseler satılırsa, halka arzın toplam değeri 422,5 milyon lira, yani 15,4 milyon dolar olacak ve şirketin halka açıklık oranı yüzde 27'ye ulaşacak.

Şirket, halka arzdan elde edeceği gelirin yüzde 42-45'ini yatırım harcamaları ve işletme sermayesi ihtiyaçları için kullanacak. Geri kalan fonlar ise güneş enerjisi santrali kurulumu ve Ar-Ge ile ürün geliştirme çalışmalarında kullanılacak.