Melissa Vargas yeniden Fenerbahçe'de! Melissa Vargas kimdir, kaç yaşında, nereli?

Melissa Vargas yeniden Fenerbahçe'de! Melissa Vargas kimdir, kaç yaşında, nereli?

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı, eski voleybolcusu ve milli takımın yıldızı Melissa Vargas ile sezonun geri kalanı için yeni bir sözleşme imzaladı. Küba asıllı Türk voleybolcu İstanbul'a geldiğinde, havaalanında sari-lacivertli atkıyla poz verdi.

MELİSSA VARGAS KİMDİR?

Melissa Teresa Vargas Abreu, 16 Ekim 1999'da Cienfuegos'ta dünyaya geldi. Küba kadın milli voleybol takımı üyesi olarak 2014 Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda yer aldı. 2023'te Türkiye kadın milli voleybol takımına katılan Vargas, aynı yıl CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda İsveç'e karşı oynanan maçta 112 km hızındaki servisiyle bir rekor kırdı.

Vargas, voleybola sokakta 6 yaşında başladı ve 8 yaşında okul takımına katıldı. Küba'nın geleceği olarak görülen başarılı oyuncu, 12 yaşında Cienfuegos takımında antrenmanlara başladı ve Küba alt yaş voleybol milli takımlarında da yer aldı.

2016 yılında Çekya'da bir sezon oynadıktan sonra omuz sakatlığı geçirdi ve tedavi için ülkesine döndü. Ancak memnun kalmadığı tedavi imkanları sebebiyle eleştirilerde bulununca disiplinsizlik gerekçesiyle milli takımdan men edildi. Bunun üzerine İsviçre'ye sığınmacı statüsünde gitti ve bir İsviçre takımında oynadı. 2018 yılında Fenerbahçe'ye transfer oldu.

9 Nisan 2021'de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Vargas, TC kimliğini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı. Aynı zamanda adını Melisa olarak değiştirdi. 2022-2023 sezonunda Çin Ligi'nde Tianjin formasıyla oynadıktan sonra Fenerbahçe'ye geri döndü.

Kaynak: HABER MERKEZİ