MEMUR EMEKLİ MAAŞI TEMMUZ ZAMMI SON DAKİKA: Tablo Tablo Maaş Hesabı Yapıldı! Memur Emekli Maaşı Temmuz Zammı Ne Zaman Açıklanacak?

Temmuz ayına geri sayıma geçen emekli ve memurlar için hesaplamalar başladı. Yılda 2 kez zam gören memur ve emekli maaşları enflasyon oranına göre güncellenecek. 6 aylık enflasyon farkıyla memur ve emekliler için yeni maaş tablosu uygulanacak. Peki, memur emekli maaşı temmuz zammı ne kadar olacak? İşte yanıtı..

MEMUR EMEKLİ MAAŞI TEMMUZ ZAMMI SON DAKİKA: Tablo Tablo Maaş Hesabı Yapıldı! Memur Emekli Maaşı Temmuz Zammı Ne Zaman Açıklanacak?

Haziran enflasyon oranının beklendiği Türkiye'de gözler temmuz ayı maaş zamlarına çevrildi. Her yıl ocak ve temmuz olmak üzere yılda 2 kez zamlanan emekli ve memur maaşlarında güncelleme beklenmeye başladı. TÜİK enflasyon oranı açıklaması ardından milyonlarca emekli ile memurun hesapları sıklaştı. Ocak ve Mayıs dönemi arası enflasyon oranı yüzde 22,72 olarak açıklandı. Milyonlarca vatandaş emekliye temmuz zammı beklemeye başladı. Peki, memur emekli maaşı temmuz zammı ne zaman açıklanacak? İşte memur emekli maaşı temmuz zammı tablosu..

MEMUR EMEKLİ MAAŞI TEMMUZ ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Temmuz ayında emekli ve memurlara yapılacak zamlara dair açıklama yapan Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, "Refah payı olarak kamuoyunda üç rakamdan bahsedilmektedir. Bunlar yüzde 5, 10 ve 15 olarak söylenmektedir. Bana göre en güçlü tahminin yüzde 5 oranında olacağını varsayıyorum. Eğer bu şekilde belirlenirse SSK, Bağkur emeklisi yüzde 25,81 + yüzde 5 refah payı ile birlikte yüzde -30,81 oranında zam alacaktır. Diğer varyasyonlarda ise kabaca yüzde 35 ve yüzde 40 olacağını söylemek mümkündür" dedi.

MEMUR EMEKLİ MAAŞI TEMMUZ ZAMMI 2024

Haziran ayı enflasyon oranı 3 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak. Enflasyon verisi Ocak-Mayıs dönemi yüzde 22,72 olurken haziran ayı beklenti anketinde enflasyon yüzde 2,52 olarak tahmin edildi. Söz konusu tahmine göre 2024 ilk yarıyılı hesaplandığında enflasyon yüzde 25,81 oranında çıkabilir. Memur ve emekli temmuz zammı bekleyen vatandaşlar seyyanen zam yapılarak kök maaşların taban aylık olan 10.000 TL’ye çıkarılacağı söyleniyor ancak 3 temmuz tarihinde açıklanacak enflasyon oranına göre maaşlar belli olacak.