Memur Maaş Zam Farkı ÖDEME TARİHLERİ: Maaş Farkları Yattı Mı? Memur Ocak Maaş Farkı Ne Zaman Yatar? Maaş Farkları Yattı Mı?

TÜİK enflasyon oranı ardından 2024 yılı için yüzde 49,25 zam gören memur maaşları yattı. 15 Ocak Pazartesi günü hesaplara geçen memur maaşı ardından gözler memur ocak maaş farkına çevrildi. 15 günlük maaş farkı ne kadar araştıran vatandaşlar takvimi inceledi. Peki, memur ocak maaş farkı ne zaman yatar? Memur zam farkı ne zaman yatacak? İşte yanıtı..

Milyonların merakla beklediği maaş tablosu açıklandı. 2024 yılı için asgari ücret net 17 bin 2 TL oldu. TÜİK enflasyon oranı açıklanmasıyla memur ve emekli zam oranı belli oldu. Memur ve memur emekli zammı yüzde 49,25 olurken işçi ve Bağkur emeklilerinin hanesine yüzde 37,57 zam yazıldı. Hal böyle olunca en düşük memur maaşı 2024 34 bin 215 TL oldu. 15 Ocak Pazartesi gününün gelişiyle ocak ayı zamlı maaş alan memurlar gözlerini memur maaşı 15 günlük fark ücretine çevirdi. Beklenen açıklama geldi. Peki, 15 günlük maaş farkı ne kadar? Memur ocak maaş farkı ne zaman yatar? Memur zam farkı ne zaman yatacak? İşte memur maaş zam farkı ödeme takvimi..

MEMUR OCAK MAAŞ FARKI NE ZAMAN YATAR?

15 Ocak Pazartesi günü zamlı maaş alan vatandaşlar hesaplara başladı. Her ayın 15'inde maaş alan memurlar ocak ayı zamlı maaşlarına kavuştu. 2024 yılı 6 ayı için geçerli en düşük memur maaşı 34 bin 215 TL'ye yükseldi. Memur zamlı maaş ne zaman yatacak merak eden vatandaşlar hesaplarını incelemeye koyuldu. Yılda iki kez toplu sözleşme ve enflasyon farkı kaynaklı zam alan memurlar ocak zamlı maaşlarını aldı. Memur ocak zamlı maaş ardından merak edilen maaş farkları yattı mı sorusu oldu. 15 milyon 600 bin emekli ile 4 milyon memurun ocak maaş farkı 28 Ocak gün sonuna kadar hesaplara geçmiş olacak.

Memur Maaş Zam Farkı ÖDEME TARİHLERİ: Maaş Farkları Yattı Mı? Memur Ocak Maaş Farkı Ne Zaman Yatar? Maaş Farkları Yattı Mı? - Resim : 1

MEMUR 14 GÜNLÜK MAAŞ FARKI NASIL HESAPLANIR?

Bilindiği üzere memur ve memur emekliler ocak zammının yanı sıra toplu sözleşme zammı da alıyor. Ocak ayında yüzde 15 oranında toplu sözleşme zammı alacak olan memurlar maaşlarını toplamda yüzde 49,25 oranında zamlı alacak. Zamlı maaşların ardından ocak farkı bekleyen memur 14 günlük maaş farkı nasıl hesaplanır sorusunun yanıtı geldi. Memur 14 günlük maaş farkı ve enflasyon farkı hesaplama yolları şöyle; Zamlı maaşın yüzde 30'u hesaplanır. Bu miktar 30'a bölünerek elde edilen değer 14 gün ile çarpılır.