Memur ve emekli için kader günü!

Türkiye'de yılın son enflasyon rakamları bugün açıklanacak ve açıklanacak olan enflasyon rakamlarının ardından memur ve memur emeklisine yapılacak zam da belli olacak.

Memur ve emekli için kader günü!

TÜİK, aralık ayının enflasyon rakamlarını bugün saat 10.00'da kamuoyu ile paylaşacak ve açıklanacak olan enflasyon rakamlarının ardından da memur ve memur emeklisinin maaşlarına yapılacak olan zam da netlik kazanacak. Kasım ayında açıklanan açıklanan aylık enflasyon oranı yüzde 3,28, Temmuz- Kasım arasındaki dönemde ise enflasyon ise yüzde 33,66 olarak açıklanmıştı. Aralık ayı enflasyon rakamları ise uzmanların tahminlerine göre, 2023 yılının son enflasyon rakamlarında aylık bazda yüzde 3,19, yıllık bazda da yüzde 65,19 açıklanması bekleniyor.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 33 BİNE YÜKSELECEK

Enflasyondaki rakamlara göre ise maaşlara gelecek olan yüzde 6 oranındaki zam oranı aşılırken, enflasyon farkından gelecek oran ise merak konusu oldu. 2024'ün ilk altı ayı için belirlenen yüzde 15'e ilave olarak enflasyon farkı oranında zam alacak memur ve memur emeklileri, beklentilere yakın olması durumunda ise memur maaşlarının yüzde 50 civarında artış göstermesi beklenirken, söz konusu rakamlara göre en düşük memur maaşı 33 bin TL'ye yaklaşacak ve memur emeklilerinin de alacağı 13 bin TL civarına yükselecek.

Memur, sözleşmeli ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta hesaplara yatacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 10 BİNE ÇIKACAK

AA Finans'ın yaptığı ve 10 ekonomistin katıldığı ankete göre, uzmanlar aralık ayında en düşük yüzde 2,90, en yüksek yüzde 3,60 yönünde beklerken, yıllık bazda da yüzde 65,19 seviyesinde olacağını düşünüyor. Bu yılın son 6 aylık enflasyonu oranında zamlı alacağı SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ise Aralık ayında TÜFE'nin yüzde 3 civarında gelmesi durumunda da yaklaşık yüzde 38 oranında zam yapılacak ve en düşük emekli maaşı 10 bin 350 TL olacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ