Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Memur zammı sonrasında devlet destekleri arttı! Okul öncesinden 65 yaşa kadar herkese ödeniyor! En az 3504 TL almak için…

Memur ve emekli maaş zammı sonrasında birçok devlet desteği de arttı. 65 yaşından okul öncesine kadar birçok farklı kesim için destek ödemesi yapılıyor. İşte 2024 devlet destekleri ve yeni zamlı ödeme miktarları…

Memur ve emekli maaş

İhtiyaç sahibi vatandaşlara 2024 yılında da sosyal devlet ilkesiyle devlet destekleri verilmeye devam ediyor. Bu kapsamda başta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olmak üzere çok sayıda farklı kurum üzerinden çeşitli destekler sunulmaya devam ediyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 6 aylık enflasyon rakamları sonrasında memur ve emekli maaş zammı da netleşti. Bu kapsamda zam oranı yüzde 49,25 olarak belirlendi. Birçok farklı sosyal destek de bu kapsamda artırıldı.

65 YAŞ AYLIĞI NE KADAR OLDU?

Her yaş grubundan ihtiyaç sahibi için yapılan destek ödemeleri kapsamında 65 yaş aylığı ya da yaşlılık aylığında yapılan zam oranları da merak ediliyor. Bilindiği üzere herhangi bir SGK emekliliği bulunmayan ve 65 yaş üzerinde bulunan kişiler için yaşlılık aylığı ödeniyor.

65 yaş maaşı olarak da bilinen bu yaşlılık aylığı ise memur maaş zammı sonrasında artırıldı. Bu kapsamda 2 bin 348 TL olarak ödenen yaşlılık aylığı, 2024 yılı için yüzde 49,25 olarak uygulanan zam sonrasında 3 bin 504 TL’ye yükseldi.

2024 SED YARDIMLARI DA ARTIRILDI!

Okul öncesinden yükseköğretim öğrencilerine kadar ihtiyaç sahipleri için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleri kapsamında da ücretler artırıldı. Memur maaş zammı sonrasında çocuk yardımı olarak da ödenen bu destekler ile farklı eğitim kademelerinde öğrenim gören öğrencilere destek ödemeleri yapılıyor.

Okul öncesi çağdaki çocuklar için 3 bin 629 TL, ilköğretim çağındaki çocuklar için 5 bin 442 TL, ortaöğretim için 5 bin 804 TL ve yükseköğretim için 6 bin 530 TL olarak ödeme yapılması hedefleniyor. SED başvuru şartlarını sağlayan aileler çocuklarının refahını sağlamak için bu desteklerden yararlanabiliyor.