Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Merakla bekleniyor! Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak?

Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı ile alakalı son gelişmeler merak konusu oldu. Alımlar ne zaman yapılacak, hangi kadrolardan kaç kişi alınacak? İşte tüm detaylar.

Sağlık Bakanlığı 35 bin

Sağlık sektöründe çalışacak personel ihtiyacını karşılamak için, sözleşmeli kadroların sayısı artırıldı. Bu konuda bir kanun teklifi, Meclis’e sunuldu.

Peki, Sağlık Bakanlığında eleman alımı hakkında başvurular hangi tarihte başlayacak? İşte, bu konuda bilmeniz gerekenler…

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MÜJDEYİ VERDİ

Sağlık Bakanlığı personel alımı ile ilgili son açıklama, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Erdoğan, İzmir’de açılışını yaptığı şehir hastanesinde konuştu. Sağlık Bakanlığı’na 35 bin yeni personel alınacağını duyurdu. Bu personellerin 15 bininin hemşire olacağını söyledi.

Erdoğan, konuşmasında şehirleri en modern sağlık hizmetleri ile donattıklarını, şehir hastaneleri ile sağlık hizmetlerini dünya standartlarını üstüne çıkardıklarını, 1,5 milyon civarında sağlık çalışanı ile insan kaynağını güçlendirdiklerini, önümüzdeki ay 15 bin tanesi hemşire olmak üzere 35 bin sağlık personelinin daha alınacağını ve 2,5 milyon kişiye evde sağlık hizmeti sunup hizmeti insanların ayağına getirdiklerini dile getirdi.

BAŞVURU KILAVUZU BEKLENİYOR

Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı için başvurular henüz başlamadı. Başvurular, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin kılavuzu yayınlaması ile birlikte başlayacak. Adaylar, KPSS puanlarına göre tercih yapacaklar. Tercih yapanlar, sağlık kurumlarına yerleştirilecek. Kılavuzun bu hafta içinde yayınlanması bekleniyor.

KADRO VE BRANŞ DAĞILIMI NASIL OLACAK? BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

35 bin sağlık personeli alımında, 15 bin hemşire kadrosu bulunuyor. Diğer 20 bin personelin hangi branşlarda olacağı ise henüz açıklanmadı. Bu konuda da önümüzdeki günlerde bir duyuru yapılması bekleniyor.

Yeni alımlar için başvuru şartları henüz belli değil. Ancak geçen yıl yapılan alımlarda şu şartlar aranmıştı:

  • Sözleşmeli pozisyonlara başvuruda bulunacak olan adayların, 657 nolu Kanunun 4/B maddesi ve 48. maddesindeki koşulları taşımaları gerekiyor.
  • Sözleşmeli pozisyonlara, mavi kart sahibi ya da yabancı uyruklu adaylar tercih yapamıyor.
  • KPSS 2019/4, KPSS 2019/7, KPSS 2020/4 ve KPSS 2020/5 Tercih Kılavuzlarında belirtilen sözleşmeli pozisyonlara yerleşenler, bu kılavuzda belirtilen sözleşmeli pozisyonları tercih edemiyor.