Merkez Bankası Başkanı bile İstanbul'da kiralık ev bulamadı!

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Hürriyet Gazetesi'ne verdiği röportajda İstanbul'da kiralık ev fiyatlarının Manhattan'dan pahalı olduğunu, ev bulamadıkları için annesinin yanına yerleştiğini söyledi.

Merkez Bankası Başkanı bile İstanbul'da kiralık ev bulamadı!

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Hürriyet gazetesinin sorularını yanıtladı. Ekonominin son durumu hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunan Erkan, İstanbul'daki kira fiyatları hakkında çarpıcı bir yorum yaptı.

KİRALAR MÜTHİŞ PAHALI

'Kira sorununun nasıl çözülecek?' sorusunu yanıtlayan Erkan " Arz eksikliği ve ucuz finansman olduğu zaman bazen dengeler bozulabiliyor. İşte burada bizde de en önemli sorun sosyal konut arzı. Çünkü sosyal konut eksikliğinden dolayı kiralarda artış var. Ayrıca kiralarda Türkiye’ye özgü bir artış söz konusu. Cumhurbaşkanımız ve Cumhurbaşkanı Yardımcımız da bu konunun üzerinde çok duruyorlar. Bir insanın 10 evi olmamalı, 10 insanın bir evi olmalı. Ev ve gıda çok önemli. Sağlık konusunu devletimiz çok oldu çözeli. İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ