Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman? 2023 TCMB Aralık ayı PPK toplantısı ne zaman yapılacak?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), aralık ayı faiz kararı için geri sayım başladı. Dolar, altın ve borsa gibi önemli yatırım araçlarını yakından takip eden yatırımcılar, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun faiz kararının aralık ayında ne yönde olacağını merakla araştırıyor.

Aralık Ayı Merkez Bankası Faiz Kararı Ne Zaman?

TCMB, faiz kararlarını her ayın belirli tarihlerinde alıyor ve açıklıyor. Bu çerçevede, aralık ayı faiz kararı 21 Aralık 2023 tarihinde saat 14.00’te açıklanacak. Merkez Bankası’nın bu kararı, ekonomistler, yatırımcılar ve iş dünyası tarafından yakından takip ediliyor.

Kasım Ayında Faiz Kararı: Parasal Sıkılaştırma Devam Ediyor

Geçtiğimiz kasım ayında alınan faiz kararıyla TCMB, politika faizini beklentilerin üzerinde 500 baz puan artırarak yüzde 40’a çıkardı. Bu hamle, parasal sıkılaştırmanın devam ettiğini gösterdi. Merkez Bankası, bu kararıyla parasal sıkılaştırma hızının yavaşlatılacağını ve sıkılaştırma adımlarının kısa bir zaman diliminde tamamlanacağını açıkladı.

Beklentiler ve Ekonomik Değerlendirmeler

Merkez Bankası’nın aralık ayı faiz kararı, ekonomiye yönelik beklentileri ve politika duruşunu belirleme açısından büyük önem taşıyor. Yatırımcılar, bu kararı ekonomik dalgalanmaların ve yatırım stratejilerinin belirlenmesinde önemli bir kılavuz olarak değerlendirecek. Açıklanan faiz kararı, Türkiye’nin ekonomik istikrarı üzerinde etkili olacak.