Merkez Bankası faiz kararını açıkladı mı? TCMB faiz kararı Ekim 2023! Ne zaman açıklayacak?

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı mı? TCMB faiz kararı Ekim 2023! Ne zaman açıklayacak?

Merkez Bankası'nın Ekim ayı faiz kararı büyük bir merakla bekleniyor. Geçen ay politika faizini yüzde 30 seviyesine yükselten Merkez Bankası, bugün yeni faiz kararını açıklayacak. Peki, Ekim 2023 faiz kararı ne zaman ve saat kaçta açıklanacak? İşte detaylar...

Ekim Ayı Faiz Kararının Detayları

Geçen ay yapılan Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizi 500 baz puan artırılarak yüzde 25,00'ten yüzde 30'a yükseltilmişti. Bu ay ise ekonomistlerin beklentileri arasında yüzde 35 seviyesine bir artış olması yönünde tahminler öne çıkıyor.

Ekonomistlerin Faiz Beklentileri

19 ekonomistin katılımıyla sonuçlanan beklenti anketine göre, politika faizinde 250 ila 500 baz puanlık bir artış tahmin ediliyor. Ekonomistlerin politika faizi beklentileri yüzde 32,50 ile yüzde 35,00 arasında değişiyor. Bu ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentisinin medyanı ise yüzde 40,00 olarak belirtildi.

Bloomberg HT'nin gerçekleştirdiği anket sonuçlarına göre de, faizin 500 baz puan artarak yüzde 35 seviyesine ulaşması beklentisi hakim.

Merkez Bankası Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun bugün gerçekleşecek toplantısında, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında saat 14.00'te faiz kararını açıklayacağı duyuruldu. Banka'nın, geçen ay yaptığı gibi bu kez de 500 baz puanlık bir artışla faizi yüzde 35 seviyesine çıkarabileceği belirtiliyor.

Gözler, Merkez Bankası'nın bu toplantıda faiz artışına gidebileceği ve sadeleşme ile sıkılaşma politikasına dair vereceği mesajlara çevrilmiş durumda. Merkez Bankası'nın karar metninde yer alacak ifadeler, piyasa oyuncuları tarafından yakından takip edilecek.