Mersin’de anne caniliği! Bebeğini çöpe attı

Mersin'in Mut ilçesinde bir çöp konteynerinde poşet içinde bebek cesedi bulunmasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, bebeğin annesi ve ailesi gözaltına alındı. Olaydan 14 gün önce "işe başladım" diyerek ev tutup ilçeye taşınan kadının, banyoda doğum yaptığı ve ölü doğduğunu iddia ettiği bebeği poşete koyarak çöpe attığı belirlendi.

Mersin’de anne caniliği! Bebeğini çöpe attı

Olay, Meydan Mahallesi Meydan Caddesi'nde meydana geldi. Atık toplayan 50 yaşındaki Cennet Sünbül, çöp konteynerini karıştırırken beze sarılı bebek cesedini buldu. İhbar üzerine sağlık ve polis ekipleri olay yerine geldi. Polis ve savcının incelemeleri sonrasında bebeğin cansız bedeni morga kaldırıldı.

ANNE, ANNEANNE VE DEDE GÖZALTINA ALINDI

Polis, güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek çöpe atılan noktada araştırma yaptı. 21 yaşındaki Y.Ç.'nin, 14 gün önce ilçeye taşınıp, bebek cesedini çöp poşetiyle attığı tespit edildi. Ardından polis, Y.Ç. ve annesi F.Ç.'nin Akdeniz ilçesindeki baba evine gittiğini öğrenerek baskın düzenledi. Anne Y.Ç., anneanne F.Ç. ve dede M.Ç. gözaltına alındı ve sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

DEDENİN HABERİ OLMADIĞI İDDİASI

Soruşturma devam ederken, Y.Ç.'nin hamileliğini Tokat'ta öğrendiği ve durumu annesine anlattığı, sonrasında bu planın devreye sokulduğu iddia edildi. Dede M.Ç.'nin ise olaydan haberdar olmadığını söylediği belirtildi.

Kaynak: İHA