Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MESS’ten metal işçisine yeni teklif: Yüzde 60! Kazanılmış haklara da göz diktiler

Türkiye genelinde 150 binden fazla metal işçisini ilgilendiren MESS görüşmelerinde Türk Metal Sendikasına yeni teklif iletildi. Ancak sendika masadan kalktı.

Türkiye genelinde 150 binden

Türkiye genelinde 150 binden fazla metal işçisini ilgilendiren MESS görüşmelerinde yetkili sendika Türk Metal ile işveren temsilcileri bir araya geldi. MESS tarafı son olarak yaptığı yüzde 50’lik zam teklifini, yüzde 60’a çıkardı. Ancak metal işçisinin kazanılmış haklarına göz diken MESS, sözleşmenin 3 yıla çıkarılmasını ve tamamlayıcı sağlık sigortasının kaldırılmasını istedi. Sendika ise hem zam teklifini yetersiz buldu, hem de kazanılmış haklarından ödün verilmeyeceğinin altını çizerek görüşmeyi sonlandırdı.

AÇIKLAMA YAPTILAR

Türk Metal Sendikası’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bildiğiniz üzere işveren sendikası MESS, uyuşmazlık tutanağı öncesi yürütülen müzakere sürecinde ilk teklif olarak; 1 Eylül 2023’ten geçerli olmak üzere saat ücretlerine 1. altı ay için %35 zam teklif etmiş, yine 1 Eylül 2023’ten geçerli olmak üzere sosyal haklara ilk yıl için %65 zam teklifinde bulunmuştu.

ZAM TEKLİFİ YÜZDE 60’A ÇIKTI

Arabulucu toplantısı sonrası gerçekleşen ilk toplantıda ise; 1 Eylül 2023’ten geçerli olarak; ücretler için zam teklifini 1. altı ay için %50’ye, sosyal haklar için yıllık zam teklifini ise %80’e çıkardığını tarafımıza iletmişti. MESS tarafından yapılan davet üzerine bugün MESS Merkez Ofisinde gerçekleşen toplantıda İşveren tarafı; 1 Eylül 2023’ten geçerli olmak üzere saat ücretlerine 1. altı ay için en son yaptığı %50 zam teklifini %60’a, sosyal haklara ise 1 Eylül 2023’ten geçerli olmak üzere ilk yıl için en son yaptığı %80’lik zam teklifini %85 çıkardığını belirtmiştir. Sonraki altı aylar için ücretlere ilgili altı ayın enflasyonu oranında, sosyal haklara ise yıllık enflasyon oranında artış teklifini yinelemiştir.

KAZANILMIŞ HAKLARI GERİ İSTİYORLAR

Ayrıca MESS, sözleşmenin 3 yıllık olması, tamamlayıcı sağlık sigortası uygulamasının tamamen kaldırılması, ikramiyelerin işe gelinemeyen günler için kesilmesi başta olmak üzere, kazanılmış haklarımızı geriye götürecek tekliflerinin hepsini masada tutmaya devam etmiştir. Heyetimiz gerek kazanılmış haklarımızı geriye götürmek isteyen işveren taleplerinin devam etmesini kabul etmeyerek, gerekse yapılan zam tekliflerinin yetersiz olduğunu ifade ederek, yapılan teklifi kabul etmemiş ve görüşmeyi sonlandırmıştır.”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomi gündeminde emeklilik sistemiyle alakalı
Sıradaki Haber Emekliler dikkat! Sistem değişiyor, prim kesilebilir…