Mesut Hançer kimdir? Depremde ölen kızının elini bırakmayan adam kim?

İlki 6 Şubat 2023 olmak üzere Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler, binlerce insanımızın hayatını kaybetmesine neden oldu. Depremin ardından birçok aile yarım kalmış hayallerle ve umutlarla enkaza gömüldü. Bu acı dolu anlarda yaşanan bir olay ise depremin simgesi haline geldi.

Depremde annesini, kızını, kardeşlerini ve yeğenlerini kaybeden Mesut Hançer, Fransız haber ajansı AFP'nin foto muhabiri Adem Altan'a yaşadıklarını anlattı. Hançer, deprem sırasında 8 katlı binanın yıkıntıları altında kalan 15 yaşındaki kızı Irmak'ın elini bir an olsun bırakmadığı için dikkat çekti. AFP'nin foto muhabiri Altan tarafından çekilen o fotoğraf dünya basınında geniş yankı uyandırdı.

Hançer, yaşadığı acıyı şu sözlerle dile getirdi: "Elini bırakamadım çünkü kızım yatağında melek gibi uyuyordu. Elini tuttum, saçlarını okşadım, yanaklarından öptüm. Ama hiçbir şey bir çocuğunu gömmekle kıyaslanamaz. Bu acı tarif edilemez. Evladım benim canımı aldı da gitti. Anneyi babayı toprağa vermek farklı, evladı vermek daha farklıymış. Kendi ellerimde mezarını açıp kendi ellerimle toprağa vermek tarif edilemeyecek bir acıymış."

Ebru Yaşar ile Necat Gülseven, kızlarını depremde yitiren ve kendi evi de kullanılamaz hale gelen Mesut Hançer'e bir ev alarak dayanışma gösterdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ